Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Νέα Διαπραγμάτευση για την Παραγωγική και Κοινωνική Ανασυγκρότηση της χώρας

Ο Ειδικός Αγορητής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, στην ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ άλλων:
1. Η σημερινή κυβέρνηση διαθέτει αδύναμη πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία και δεν μπορεί να κάνει τη νέα Διαπραγμάτευση που απαιτείται με τους δανειστές της χώρας. Δεν διαθέτει ειδικό πολιτικό βάρος για να σταθεί απέναντι στην Μέρκελ και την τρόικα και γι αυτό υποχωρεί διαρκώς στις απαιτήσεις τους.
2. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ολοκληρωμένο εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης, υπόσχεται επιστροφή στο 2009, δηλαδή στον απεριόριστο δανεισμό της χώρας χωρίς καμία ουσιαστικά παραγωγική ανασυγκρότηση.
3. Η πρόταση δυσπιστίας λειτουργεί αποπροσανατολιστικά, γίνεται σε λάθος χρόνο και αφήνει στο σκοτάδι την ελληνική κοινωνία αποφεύγοντας να τοποθετηθεί για νέο εκλογικό νόμο που προτείναμε. Γίνεται ουσιαστικά για να κρυφτεί η εσωτερική πανσπερμία απόψεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
4. Η Δημοκρατική Αριστερά διαφωνεί με τη κυβέρνηση και την πολιτική που αυτή εφαρμόζει αλλά και με τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα του 2009 όπου με δανεικά και χωρίς νέα παραγωγική βάση θα βιώνουμε απλά μια επίπλαστη ευημερία.
5. Εμείς αγωνιζόμαστε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μέσα από συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, όχι με πώληση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Διεκδικούμε για ένα σύγχρονο κράτος, επιτελικό και αποτελεσματικό μέσα από Μεγάλες Δημοκρατικές Μεταρρυθμίσεις όχι με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και αυταρχισμό, όχι με απολύσεις αλλά με κινητικότητα και αξιολόγηση, αξιολόγηση δομών και στελεχών.
6. Επιδιώκουμε το πραγματικό Πρωτογενές πλεόνασμα που συνεπάγεται οικονομική σταθερότητα για την χώρα, ως βάση για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας.

Ο Ειδικός Αγορητής της Δημοκρατικής Αριστεράς ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας:
«Εμείς θέλουμε Θεσμικές Αλλαγές, θέλουμε οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις με δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο. Καταθέτουμε τις προτάσεις μας για Παραγωγική και Κοινωνική Ανασυγκρότηση . Επιδιώκουμε μια νέα Ελλάδα, μέσα από Πολιτική Διαπραγμάτευση, το πέρασμα στη Νέα Εποχή με τη Κοινωνία Όρθια, την υιοθέτηση νέου βηματισμού μέσα από ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης. Η Δημοκρατική Αριστερά θα είναι παρούσα στη Βουλή, στις πολιτικές εξελίξεις, στις κοινωνικές διεργασίες θα είναι παρούσα στο λαό και στην επόμενη Βουλή όποτε και αν γίνουν οι εκλογές!»       


Διαβάστε εδώ τα πρακτικά της Συζήτησης στη Βουλή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου