Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία του Δήμου Αχαρνών

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ. Πρωτ.
4064
Ημερομ. Κατάθεσης
21.11.13


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή την έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία των μαθητών και των γονέων του Δήμου Αχαρνών αλλά και την έντονη διαμαρτυρία των Διοικητικών Συμβουλίων των ΕΛΜΕ της Ανατολικής Αττικής για τις αποφάσεις συγχώνευσης τμημάτων στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για το σκεπτικό και τα δεδομένα που έλαβε υπόψη της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.
Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλουν και οι γονείς και οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών, η κατανομή των μαθητών δημιουργεί τάξεις των 30 ατόμων με αποκλειστικό στόχο την μείωση των αναγκών πρόσληψης μόνιμων, αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών. Μάλιστα σύμφωνα με δελτίο τύπου των Δ’ και Ε’ ΕΛΜΕ υπάρχει και ειλημμένη απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κανένα τμήμα να μην υπερβαίνει τον αριθμό των 27 μαθητών και εντολή να μην υλοποιηθεί η συγχώνευση τμημάτων και να επανεξεταστεί η σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής. Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι λόγω της έλλειψης πιστώσεων δεν είναι δυνατή η πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών, ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για την υλοποίηση ελάχιστων διορισμών και διατυπώθηκε αίτημα για κάλυψη των διδακτικών αναγκών μέσω πραγματοποίησης υπερωριών από τους υπάρχοντες καθηγητές.
Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι υπάρχει ουσιώδες πρόβλημα στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών, υπάρχουν αντιφατικές εντολές από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σίγουρα υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις διδασκόντων οι οποίες δεν γίνεται να καλυφθούν με τη μέθοδο των υπερωριών.
Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:
1. Σε ποια ακριβώς δεδομένα στηρίχθηκε η απόφαση συγχώνευσης τμημάτων στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Αχαρνών; Ποια εντολή τελικά θα εφαρμοστεί της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης;
2. Ποια είναι τα κενά σε καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Αχαρνών και πότε αυτά θα καλυφθούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου