Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Δρομολογείται η λειτουργία της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών Αθλητών Πετοσφαίρισης μετά από παρέμβαση της ΔΗΜΑΡ


Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 6772/06.02.13) του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με την λειτουργία της Α’ βάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών Αθλητών Πετοσφαίρισης, ο Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ιωάννης Ιωαννίδης, μας απάντησε ότι «η θητεία της Α’ βάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών Αθλητών Πετοσφαίρισης (ΠΑΣΑΠ) έληξε στις 31.12.2012. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) με την κοινοποίηση της σύνθεσης της εν λόγω Επιτροπής θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει τα θέματα κοινής στέγασης, γραμματειακής και επιστημονικής υποστήριξης των δικαιοδοτικών οργάνων και επιτροπών, καθώς και την αποζημίωση των μελών των παραπάνω οργάνων και των επιτροπών και των γραμματέων που θα βαρύνουν τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού της Γ.Γ.Α. όπως ορίζει ο Ν.4049/2012».
Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση έπρεπε ήδη να έχει υπογραφεί αφού ο Ν.4049/2012 έχει δημοσιευθεί από τον Φεβρουάριο του 2012! Οι παροιμιώδεις καθυστερήσεις των δύο προηγούμενων κυβερνήσεων των Παπανδρέου και Παπαδήμου να πράξουν τα  αυτονόητα δεν μπορούν να συνεχιστούν. Η δέσμευση του Υφυπουργού Γιάννη Ιωαννίδη πιστεύουμε ότι θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και θα επιλυθεί το χρονίζον αυτό πρόβλημα της λειτουργίας των θεσμοθετημένων αθλητικών οργάνων για την επίλυση των οικονομικών διαφορών των αθλητών της Πετοσφαίρισης.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, θα παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος και αν παρατηρηθεί εκ νέου αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υπογραφή της απαραίτητης Κοινής Υπουργικής Απόφασης θα επανέλθει.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου