Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ξεκινά η φιλοξενία παιδιών ανέργων και χαμηλόμισθων σε παιδικές κατασκηνώσεις μετά από παρέμβαση της ΔΗΜΑΡ


Σε απάντηση της Επίκαιρης Ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 6133/22.01.13) του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με την φιλοξενία παιδιών ανέργων και χαμηλόμισθων στις παιδικές κατασκηνώσεις, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής ασφάλισης και Πρόνοιας, ξεκαθάρισε στην Βουλή ότι το πρόγραμμα που προβλεπόταν στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2010 – 2012 και επρόκειτο να υλοποιηθεί μέσω του Οργανισμού Εργατικής Εστίας επιτέλους ξεκινά μετά από την επικείμενη ψήφιση σχετικού σχεδίου νόμου που κατατέθηκε στην Βουλή. Επιπρόσθετα ο Υφυπουργός απάντησε και στις υπόλοιπες ερωτήσεις μας για το μέλλον των προγραμμάτων που υλοποιούσαν οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εστίας, τα οποία και είχαν σταματήσει μετά από την παράλογη κατάργηση των δύο Οργανισμών. Συγκεκριμένα μας απάντησε ότι η Επιτροπή που είχε οριστεί για την εκκαθάριση των δύο οργανισμών ολοκλήρωσε το έργο της και πλέον είναι εφικτή η επαναλειτουργία των προγραμμάτων αυτών μέσω του ΟΑΕΔ.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, εκφράζει την ικανοποίησή για την θετική αναμφίβολα εξέλιξη της επαναλειτουργίας των Προγραμμάτων που υλοποιούνταν από τους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εστίας, ιδίως σήμερα που τα προγράμματα αυτά είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνει η χώρα και ο ελληνικός λαός.
Δηλώνουμε ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα παρακολουθήσει επισταμένως την εξέλιξη υλοποίησης αυτών των κοινωνικά αναγκαίων προγραμμάτων, την αποτελεσματικότητά τους και την διάχυσή τους σε όλους όσους πραγματικά τα έχουν ανάγκη, προκειμένου να παρέμβουμε εάν χρειαστεί με τρόπο δημιουργικό ώστε να αποδώσουν κατά το δυνατόν περισσότερο.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου