Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Παρέμβαση του Βασίλη Οικονόμου στην Βουλή για την συνταξιοδότηση των ανασφάλιστων υπερήλικων Ποντίων Ομογενών από τον ΟΓΑ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, συνυπέγραψε τροπολογία αναφορικά με την συνταξιοδότηση των ανασφάλιστων υπερήλικων Ποντίων ομογενών από τον ΟΓΑ σε μια προσπάθεια να θεραπευτούν οι αδικίες που προκάλεσε ο Νόμος 4093/2012 σε βάρος αυτών των συμπατριωτών μας. Συγκεκριμένα προτείνεται να καταβάλλεται η σύνταξη στους υπερήλικες αυτούς συμπατριώτες μας εφόσον δεν λαμβάνουν οι ίδιοι σύνταξη από οποιονδήποτε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ή το Δημόσιο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ανεξαρτήτως ποσού και σε περίπτωση εγγάμων δεν λαμβάνει ο/η σύζυγός τους σύνταξη μεγαλύτερη από το πλήρες ποσό της συνταξιοδοτικής παροχής, λόγω γήρατος του άρθρου 4 του Ν. 4169/1961. Επίσης προϋπόθεση για την παροχή της σύνταξης αυτής από τον ΟΓΑ είναι να διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της υποβολής της αίτησης για συνταξιοδότηση και εξακολουθούν να διαμένουν κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης.
Κατά τη γνώμη μας η τροπολογία αυτή εάν γίνει δεκτή από την κυβέρνηση θα λύσει πολλά από τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την εφαρμογή του Νόμου 4093/2012 στερώντας το βιοποριστικό αυτό έσοδο από πολλούς ανασφάλιστους και υπερήλικες Πόντιους ομογενείς συμπατριώτες μας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου