Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ισόρροπη ανάπτυξη για τα Κέντρα Υγείας Ραφήνας, Σπάτων και Νέας Μάκρης


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, συμμετείχε στην ημερίδα της τοπικής οργάνωσης Ραφήνας της Δημοκρατικής Αριστεράς με θέμα «Ανάπτυξη και πλήρης λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ραφήνας και μεταστέγαση εκεί του ΕΟΠΥΥ».
Στην τοποθέτηση του ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε:
«Στόχος της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι να διατηρηθούν και να ενισχυθούν όλες οι μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας της περιοχής. Έχουμε τρία Κέντρα Υγείας, στη Ραφήνα, τα Σπάτα και τη Νέα Μάκρη που καλύπτουν μια μεγάλη πληθυσμιακά και γεωγραφικά περιοχή. Η αποδυνάμωση κάποιων προς όφελος κάποιου άλλου Κέντρου Υγείας δεν αποτελεί επιλογή ούτε θα φέρει ουσιαστικά δημοσιονομικά αποτελέσματα. Μόνο προβλήματα και υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας μπορεί να προκαλέσει. Θέλουμε άμεσα να ενισχυθούν και τα τρία Κέντρα Υγείας, να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των κατοίκων. Το Κέντρο Υγείας των Σπάτων πρέπει να επανέλθει σε 24ωρη λειτουργία και να ενισχυθεί σε ιατρικό προσωπικό όπως και το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, ενώ για το Κέντρο Υγείας Ραφήνας πρέπει άμεσα να απορροφηθούν τα κονδύλια που υπάρχουν για τον υλικοτεχνικό του εξοπλισμό παράλληλα με την ενίσχυση του σε ιατρικό προσωπικό». Ήρθε η ώρα να υπάρξει η ουσιαστική λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ραφήνας.
Η πρωτοβουλία της τοπικής Οργάνωσης Ραφήνας της ΔΗΜΑΡ,  ήταν εξαιρετική και έδωσε την ευκαιρία να αναλυθούν τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην ευρύτερη περιοχή αλλά και να κατατεθούν προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ισόρροπη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας στην Ανατολική Αττική.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου