Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Αδύνατη η λειτουργία του Ασκληπιείου στη Βούλα με τους οδηγούς σε διαθεσιμότητα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ.Πρωτ.
5008
Ημερομ.Κατάθεσης
19.12.13



ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας και Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Κύριοι Υπουργοί,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο στη Βούλα ότι τίθενται σε διαθεσιμότητα πολλοί από τους οδηγούς που εργάζονται στο νοσοκομείο καλύπτοντας πάγιες λειτουργικές ανάγκες του νοσοκομείου. Το συγκεκριμένο Νοσοκομείο όπως θα γνωρίζετε έχει σημαντικές ιδιαιτερότητες λόγω της κτιριακής διασποράς σε μια έκταση 104 στρεμμάτων.
Οι οδηγοί που εργάζονται εντός του νοσοκομείου είναι απαραίτητοι για την εντός του νοσοκομείου εσωτερική διακομιδή ασθενών είτε για χειρουργεία είτε για μετεγχειρητική παρακολούθηση είτε για τη διενέργεια αναγκαίων διαγνωστικών εξετάσεων, φυσιοθεραπειών κτλ.
Ταυτόχρονα είναι επιφορτισμένοι με την διανομή του αναγκαίου υγειονομικού υλικού, του ιματισμού ενώ ταυτόχρονα μεταφέρουν υγειονομικό υλικό από τις κεντρικές αποθήκες στο Κέντρο Υγείας Βάρης, στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παλαιού Φαλήρου και στο Παιδοψυχιατρικό Κέντρο Νέας Σμύρνης.
Συνολικά και με συντηρητικές εκτιμήσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου απαιτούνται 17 οδηγοί, προκειμένου να πραγματοποιούνται οι βάρδιες που προβλέπονται για την κάλυψη της πληθώρας των αναγκών, μέρος των οποίων περιγράψαμε ήδη.
Σήμερα στο Νοσοκομείο εργάζονται 10 οδηγοί εκ των οποίων οι 3 συνταξιοδοτούνται το 2014. Κατά συνέπεια όχι μόνο δεν πρέπει να ενταχθούν σε διαθεσιμότητα οι οδηγοί του Ασκληπιείου αλλά πρέπει να μετακινηθούν στο νοσοκομείο και άλλοι υπάλληλοι της κατηγορίας οδηγών ενδεχομένως από υπαλλήλους οδηγούς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.
Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:
1. Πώς εκτιμάτε ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει το Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας με την ιδιαιτερότητα της μεγάλης κτιριακής διασποράς, εάν ισχύσει η απόφαση ένταξης σε διαθεσιμότητα των οδηγών;
2. Προτίθεστε να εξαιρέσετε από τη διαθεσιμότητα τους οδηγούς που εργάζονται στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας δεδομένου ότι είναι αναγκαίοι για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου;
3. Προτίθεστε να εντάξετε στο ανθρώπινο δυναμικό του Ασκληπιείου Βούλας περισσότερους οδηγούς ώστε να είναι εφικτή η πλήρης κάλυψη των πραγματικών αναγκών του Νοσοκομείου;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου