Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Να ενισχυθούν κατά προτεραιότητα τα Άτομα με Αναπηρία από το πρωτογενές

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην συνέντευξη τύπου της ΕΣΑμεΑ για την παρουσίαση της έρευνας κοινής γνώμης για τα Άτομα με Αναπηρία με αφορμή και την Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία τόνισε:

«Είναι υποχρέωση του κοινωνικού  κράτους να παρέχει στα Άτομα με Αναπηρία κάθε δυνατή συνδρομή ώστε να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης η καταβολή κατά προτεραιότητα στα Άτομα με Αναπηρία του Κοινωνικού Μερίσματος που θα προκύψει από το Πρωτογενές Πλεόνασμα που πέτυχε την φετινή χρονιά η Ελλάδα.
Η Δημοκρατική Αριστερά θα πιέσει ώστε η πρώτη κοινωνική ομάδα που θα ωφεληθεί από το Πρωτογενές Πλεόνασμα να είναι τα Άτομα με Αναπηρία. Θεωρούμε δεδομένο ότι δεν θα κοπεί οριζόντια το ΕΚΑΣ για τα Άτομα με Αναπηρία δεδομένου ότι η Ελλάδα υπερκαλύπτει τους στόχους της δανειακής σύμβασης.
Η υποστήριξη στα Άτομα με Αναπηρία δεν είναι φιλανθρωπία αλλά επιτάσσεται από το Σύνταγμα και την υποχρέωση της Πολιτείας να εξασφαλίζει αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης για όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου