Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Σε καθεστώς ανασφάλειας το προσωπικό του υπό κατάργηση Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για Εκτελέσεις Αρχαιολογικών Έργων (Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε.)

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ. Πρωτ.
6927
Ημερομ. Κατάθεσης
08.02.13


Ερώτηση
Προς: τους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Το άρθρο 3 του Ν.4109/2013 (ΦΕΚ: 16 A'/23.01.2013) προβλέπει ότι «το “Ταµείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων” (Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε.), Ν.Π.Ι.Δ. µε έδρα την Αθήνα, το  οποίο συνεστήθη µε το ν. 2021/1992 (Α΄ 36), όπως ισχύει, και εποπτεύεται από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευµάτων,  Πολιτισµού και Αθλητισµού, καταργείται» από τις 31 Μαρτίου 2013.
Το Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε. είχε αναλάβει ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, ήτοι τη διαχείριση των κάθε είδους πιστώσεων σχετικά με την εκτέλεση αρχαιολογικών έργων, που έχουν ενταχθεί και συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, όπως τα μνημεία της Ακροπόλεως, της Επιδαύρου, της Κνωσού. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο φορέα διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενό τους, καθώς στο παρελθόν χειρίστηκαν μεγάλα κονδύλια τόσο του ΕΣΠΑ όσο και του Γ’ Κ.Π.Σ.
Επίσης, με βάση το νόμο Ν.4109/2013, «το προσωπικό  µε σχέση εργασίας ιδιωτικού  δικαίου αορίστου χρόνου του  Ταµείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων που καταργείται {...} µεταφέρεται σε Ν.Π.Ι.Δ. του δηµόσιου τοµέα και παρέχει τις υπηρεσίες του, µε την ίδια σχέση εργασίας, στον ίδιο ή σε όµορους νοµούς, ανάλογα µε τις υπηρεσιακές ανάγκες, όπως αυτές προκύπτουν από σχετικά αιτήµατα των φορέων».
Ωστόσο, οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του φορέα, πλην των αρχιτεκτόνων μηχανικών, βρίσκονται σε καθεστώς έντονης ανασφάλειας, καθώς δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση για το χρόνο μεταφοράς τους καθώς και για τα Ν.Π.Ι.Δ. στα οποία θα μετακινηθούν.
Παράλληλα, το σύνολο του προσωπικού δεν έχει ακόμη πληρωθεί για τον μήνα Ιανουάριο, γεγονός που η διοίκηση απέδωσε στην έλλειψη των απαραίτητων κονδυλίων. Πέραν της ανησυχίας για την καταβολή των δεδουλευμένων του Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι, που εξακολουθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, εύλογα ανησυχούν και για την ομαλή καταβολή της μισθοδοσίας των επόμενων μηνών μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2013, οπότε και το Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε. καταργείται.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
11. Σε ποιο χρονοδιάγραμμα και σε ποια ΝΠΙΔ θα γίνει η μεταφορά των εργαζομένων του Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε.  με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου;
22.  Γιατί το προσωπικό δεν έχει αποπληρωθεί για τον μήνα Ιανουάριο και πώς θα διασφαλιστεί η μισθοδοσία του φορέα μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013;




Οι ερωτώντες βουλευτές
Γεώργιος Κυρίτσης
Βασίλειος Οικονόμου
Νίκος Τσούκαλης
Μαρία Γιαννακάκη
Γρηγόριος Ψαριανός
Θωμάς Ψύρρας
Δημήτριος Αναγνωστάκης
Νίκη Φούντα
Κατερίνα Μάρκου
Γιάννης Πανούσης
Ασημίνα Ξηροτύρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου