Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ακόμα δεν λειτουργούν τα ραντάρ ελέγχου πλόων!


Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 5145/13.12.12) των Βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλη Οικονόμου, Μαρίας Γιαννακάκη, Μαρίας Ρεπούση, Νίκου Τσούκαλη και Νίκης Φούντα αναφορικά με την μη λειτουργία των ραντάρ ελέγχου πλοών στα λιμάνια της χώρας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, μας απάντησε μεταξύ άλλων ότι η συντήρηση των ραντάρ σταμάτησε από τις αρχές του 2012, ενώ ο ανάδοχος του έργου της συντήρησης και τη διατήρησης του συστήματος σε λειτουργία έχει προσφύγει κατά του δημοσίου διεκδικώντας αποζημίωση για παροχή υπηρεσιών από της λήξεως των συμβατικών του υποχρεώσεων, τον Ιούλιο του 2009. Κατά τα λοιπά έχουν γίνει διαγωνισμοί για προμήθεια ανταλλακτικών ενώ προετοιμάζεται διαγωνισμός για την συντήρηση του συστήματος για τα έτη 2013 -2014.
Από τις απαντήσεις του Υπουργού διαπιστώνεται δυστυχώς ότι πρόκειται για μια υπόθεση που εκκρεμεί από το 2009 και ακόμα δεν έχουν επιλυθεί τα προβλήματα ώστε να λειτουργούν τα μέσα που διαθέτει η χώρα για την ασφαλή ναυσιπλοΐα. Βρισκόμαστε ήδη στον δεύτερο μήνα του 2013 και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες διενέργειας του σχετικού διαγωνισμού. Εντύπωση όμως προκαλεί και το ότι προωθούνται οι διαδικασίες διενέργειας διαγωνισμού από εξειδικευμένο διεθνή οργανισμό!
Καθώς διαφαίνεται ότι η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος περιπλέκεται στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας, η Δημοκρατική Αριστερά θα επανέλθει στο συγκεκριμένο ζήτημα απαιτώντας επιτάχυνση των διαδικασιών και διευκρινίσεις αναφορικά με τον εξειδικευμένο διεθνή οργανισμό και το κόστος που πιθανώς να υπάρχει για την όλη διαδικασία πέραν της σύμβασης επιδιώκοντας να επικρατήσει απόλυτη διαφάνεια σε όλες τις σχετικές ενέργειες.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου