Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Οι πολιτικές ηγεσίες κρίνονται όταν βρίσκονται στο τιμόνι! Λύση τώρα για τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας!

Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας. Ο Βασίλης Οικονόμου στην ομιλία του δήλωσε μεταξύ άλλων:



«Οι πολιτικές ηγεσίες κρίνονται όταν βρίσκονται στο τιμόνι. Δεν απασχολεί τον κόσμο τι κληρονόμησαν αλλά τι λύσεις δίνουν στα προβλήματα. Δεν βάζουμε ζήτημα για την πορεία των εξοπλισμών τα επόμενα χρόνια ούτε για το τι θα υλοποιηθεί και τι όχι. Το Υπουργείο Άμυνας χρωστάει 24 εκατ. ευρώ και οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και σε συσσίτια! Είναι ντροπή, είναι δυσφήμιση, τα ναυπηγεία θα κλείσουν για 24 εκατομμύρια ευρώ! Δεν θα εξετάσουμε εδώ το ζήτημα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Δεν είναι η πολιτική ηγεσία για να συζητάει σε επιτροπές αέναα. Ζητάμε λύση τώρα για να λειτουργήσουν τα ναυπηγεία, ζητάμε πράξεις για να μην κλείσει μια κεντρική και μεγάλη βιομηχανική και αναπτυξιακή μονάδα για την Δυτική Αττική και για την Ελλάδα. Υπάρχουν μέσα πλοία ξένων χωρών που δεν επισκευάζονται, θα χαθούν συμβόλαια, δώστε λύση τώρα πληρώστε αυτά που χρωστάει το Υπουργείο Άμυνας για να μην κλείσουν τα Ναυπηγεία στην Ελευσίνα. Αλλιώς οι εξελίξεις θα είναι άσχημες και το τίμημα βαρύ για την σημερινή πολιτική ηγεσία και όχι γι αυτούς που ευθύνονται γι αυτή την κατάσταση».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Καράμπελας, απέφυγε να δεσμευτεί για το πότε θα αποδοθούν τα οφειλόμενα στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας.

Η Δημοκρατική Αριστερά δεν αποδέχεται αυτή την καθυστέρηση. Το ζήτημα είναι επείγον και δεν νοείται άλλη κωλυσιεργία. Ζητάμε την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού για να προχωρήσουν οι διαδικασίες, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, να σταματήσουν τα συσσίτια και να ξεκινήσουν τα Ναυπηγεία να δουλεύουν και πάλι.



Διαβάστε τα Πρακτικά της Συζήτησης στην Βουλή



Διαβάστε την Επίκαιρη Ερώτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου