Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ιδρυτική συνεδρίαση ΔΗΜΑΡ Δήμου Σαρωνικού




Παρουσία πολλών νέων μελών της Δημοκρατικής Αριστεράς, πραγματοποιήθηκε στη Σαρωνίδα την Κυριακή 03-02-2013, η ιδρυτική συνεδρίαση της οργάνωσης του κόμματος για τον Δήμο Σαρωνικού. Στην ιδρυτική συνεδρίαση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, η Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής, Άννυ Βλαχοπουλιώτη και το μέλος της Νομαρχιακής, Χρήστος Πετράκος.
Στην συνεδρίαση συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα της ανεργίας, της φορολόγησης των ακινήτων αλλά και των αλλαγών που προωθεί η Δημοκρατική Αριστερά για το πολιτικό σύστημα. Για το ζήτημα της ανεργίας τονίστηκε ότι πρόκειται για την υπ’ αριθμόν ένα αρνητική συνέπεια της κρίσης και το οποίο στις εφιαλτικές διαστάσεις που έχει σήμερα δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο ύφεσης ικανό να ανακόψει κάθε προσπάθεια ανάτασης της ελληνικής οικονομίας. Για το λόγο αυτό η Δημοκρατική Αριστερά ανέλαβε πρωτοβουλία να φέρει επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή προκειμένου να συζητηθούν οι τρόποι συντονισμένης και αποτελεσματικής ανάσχεσης της ανεργίας. Για το ζήτημα της φορολογίας των ακινήτων τονίστηκε ότι η Δημοκρατική Αριστερά έχει καταθέσει τις προτάσεις οι οποίες συζητούνται στα πλαίσια της κυβέρνησης συνεργασίας και οι οποίες εάν τελικά υιοθετηθούν στο ακέραιο και οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν και ο στόχος της Δημοκρατικής Αριστεράς για ελάφρυνση των φτωχών και μεσαίων εισοδημάτων θα υλοποιηθεί σε σχέση με την βαριά και πολλαπλή φορολογία που επιβλήθηκε το 2012 επί δικαίων και αδίκων. Τέλος αναφορικά με τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, αναλύθηκαν οι πρωτοβουλίες του κόμματος και οι προτάσεις του, στις οποίες κορωνίδα αποτελεί η υιοθέτηση της απλής αναλογικής και η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών ώστε αυτός να τους προστατεύει από πολιτικές διώξεις και να μην τους απαλλάσσει από ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Όλοι πρέπει να ενεργούν με βάση τον νόμο και όχι ανεξέλεγκτα με την βεβαιότητα ότι κανείς δεν μπορεί να τους παραπέμψει στην δικαιοσύνη         
Η ιδρυτική συνεδρίαση της οργάνωσης Δήμου Σαρωνικού ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη προσωρινής συντονιστικής επιτροπής η οποία αποτελείται από τους εξής:
Γραμματέας: Ευάγγελος Μυτιληναίος
Μέλη: Άλκηστις Παπαδογεωργή
            Αντώνης Γρηγορόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου