Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Δεν θα αφήσουμε σε ησυχία το Υπουργείο Οικονομικών για τις υποθέσεις φοροδιαφυγής


Στη Βουλή έφερε το θέμα της φοροδιαφυγής γνωστών ονομάτων του καλλιτεχνικού κόσμου και άλλων επωνύμων ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου.:
«Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες προκλητικών περιπτώσεων φοροδιαφυγής και διοχέτευσης τεράστιων χρηματικών ποσών από Έλληνες στο εξωτερικό. Όλοι αυτοί δεν μπορούν πλέον να μένουν στο απυρόβλητο ούτε μπορούν να αντιμετωπίζονται ευνοϊκά προκειμένου να φέρουν και πάλι τα λεφτά τους πίσω «καθαρά» έναντι ευτελούς τιμήματος. Οι χρηματικές ροές μπορούν να ελεγχθούν, δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος». Τόνισε μάλιστα : «Ελέγξτε άμεσα ποια από αυτά είναι δικαιολογημένα και έχουν φορολογηθεί και προχωρήστε σε βαριά φορολόγηση και ότι άλλο προβλέπεται από τη νομοθεσία εναντίων αυτών των «έξυπνων».
Οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν θα αφήσουμε σε ησυχία το Υπουργείο Οικονομικών. Κάθε εβδομάδα θα καλείται το Υπουργείο Οικονομικών να απαντήσει σε ερώτηση για την φοροδιαφυγή, το μη έλεγχο των καρτέλ και του λαθρεμπορίου τσιγάρων και καυσίμων. Περιμένουμε να μας πείτε από όλους τους ελέγχους που κάνετε και θα κάνετε τα αποτελέσματα και τα έσοδα που θα προκύψουν από τα πρόστιμα που θα επιβάλετε. Δεν μπορεί μισθωτοί και συνταξιούχοι να δηλώνουν 70 δις € έσοδα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες μόλις 3,5 δις €! Επιτέλους βάλτε τάξη στο ΣΔΟΕ και κάντε το αποτελεσματικό!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου