Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΔΗΜΑΡ με την Γενική Γραμματέα Αθλητισμού


Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, τον υπεύθυνο του Τομέα Αθλητισμού, Κώστα Κεχαγιά και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνου του Τομέα Αθλητισμού Μεσσηνίας, Μπάμπη Βακαλόπουλο  συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα Αθλητισμού, Κυριακή Γιαννακίδου.
Στη συνάντηση κατατέθηκαν οι θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός στη χώρα μας και ιδιαίτερα ο ερασιτεχνικός και ο αθλητισμός για όλους, με την έλλειψη πόρων που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία αλλά και τον περιορισμό των πόρων που δίνονται για την συντήρηση των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων. Ενδεικτικά τονίστηκε η καθυστέρηση υλοποίησης των προγραμμάτων «Αθλητισμός για Όλους» στους Δήμους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ένδειας που πλήττει τον αθλητισμό αποτελούν και τα συσσωρευμένα προβλήματα του Νομού Μεσσηνίας που αποτυπώθηκαν λεπτομερώς από τον κ Βακαλόπουλο.   
Τέλος ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, έθεσε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα των Αθλητικών Σχολείων τα οποία ουσιαστικά κατήργησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Παρά τις δεσμεύσεις για εξορθολογισμό και επαναλειτουργία των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ) καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα προκειμένου να επαναλειτουργήσει ο εξαιρετικός αυτός θεσμός για τους μαθητές αθλητές.
«Ιδίως σήμερα που οι οικονομικές δυνατότητες της μέσης ελληνικής οικογένειας δεν μπορούν να καλύψουν τις οικονομικές ανάγκες ενός μαθητή – αθλητή, είναι απαραίτητο να υπάρξει η αμέριστη πρόνοια και συμπαράσταση της πολιτείας στους νέους που πέραν των άλλων μπορούν να μας κάνουν υπερήφανους με τις αθλητικές τους επιδόσεις. Το κράτος οφείλει να είναι αρωγός και να προωθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον αθλητισμό για όλους τους πολίτες και ιδίως για την νεολαία μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Οικονόμου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου