Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

(09-10-2012) Δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, στη ΝΕΤ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου συμμετείχε στην πρωινή εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα» όπου μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Η χώρα διαθέτει εκλεγμένο πρωθυπουργό ο οποίος και θα συναντήσει την Καγκελάριο της Γερμανίας διεκδικώντας όσα έχουν συμφωνηθεί στα πλαίσια της τριμερούς κυβέρνησης συνεργασίας. Δεν συμμετέχουμε στην κυβέρνηση για να επιδιδόμαστε σε δημόσιες σχέσεις αλλά για να προωθήσουμε τα συμφέροντα της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έχει συγκεκριμένες εντολές που πηγάζουν από την προγραμματική συμφωνία και δεν χρειάζεται συνοδεία για να τις υλοποιήσει. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του ελληνικού λαού να προβεί σε ειρηνικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και οι ανακοινώσεις πανικού εκ μέρους της ηγεσίας της ΕΛΑΣ είναι τουλάχιστον άστοχες και καταδικαστέες. Έχουμε συντεταγμένη πολιτεία και ο καθένας κρίνεται θετικά ή αρνητικά από τον ελληνικό λαό».
Τέλος για το ζήτημα του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων δήλωσε:
«Ήδη παρατηρείται μια μεγάλη μείωση του αριθμού των υπηρετούντων δημοσίων υπαλλήλων κυρίως λόγω συνταξιοδοτήσεων. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να επιτύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί μέχρι το 2015 χωρίς να προβούμε σε μαζικές απολύσεις. Να απολυθούν μόνο όσοι αποδεδειγμένα έβλαψαν το δημόσιο και να προωθηθεί η αξιολόγηση με τον ορθολογικό καταμερισμό του ανθρώπινου δυναμικού που σε συνδυασμό και με τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, επαρκούν για την μείωση του μισθολογικού κόστους του δημοσίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου