Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ με το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά


Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, και τα μέλη του Τομέα Άμυνας, Δημήτρη Ναυπλιώτη και Απόστολο Μπόκα, συναντήθηκαν στη Βουλή με το Σωματείο Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Βασίλη Καρακίτσιο, τον Αντιπρόεδρο, Κωσταντίνο Σταματάκη και τον Γενικό Γραμματέα, Βαγγέλη Μπαλογιάννη.
Στην συνάντηση οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι δεν μπορεί να συνεχίσουν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά να είναι κλειστά, οι εργαζόμενοι να παραμένουν σε ιδιότυπο καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας και ουσιαστικά απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες και όλες οι κατά καιρούς συμφωνίες και υποσχέσεις των διαδοχικών κυβερνήσεων να μην εφαρμόζονται. Εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι ακόμα η κυβέρνηση δεν έχει επιδιώξει συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των Ναυπηγείων προκειμένου να υπάρξει διευθέτηση και διακανονισμός των οικονομικών υποχρεώσεων και να συμφωνηθούν οι λύσεις που θα επιτρέψουν στα Ναυπηγεία να αποτελέσουν και πάλι ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν στην αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ τις προτάσεις τους για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν σήμερα, για τον Ενιαίο Φορέα Ναυπηγικής Βιομηχανίας και ζήτησαν την παρέμβαση της Δημοκρατικής Αριστεράς προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, και συνολικά προς την κυβέρνηση ώστε να υιοθετηθούν οι βέλτιστες δυνατές λύσεις για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του Ναυπηγικού Κλάδου στη χώρα μας.
Από την πλευρά του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Βασίλης Οικονόμου, τόνισε ότι τα προβλήματα της Ναυπηγικής Βιομηχανίας είναι πολύ σύνθετα και οι λύσεις που απαιτούνται είναι εξαιρετικά κοστοβόρες. Μέλημα της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι κατά σειρά προτεραιότητας:
1. Να ανοίξουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και να αρχίσει και πάλι η παραγωγική διαδικασία γεγονός που προϋποθέτει να επιτευχθεί επιτέλους συμφωνία μεταξύ των εργαζομένων, της εταιρείας και της κυβέρνησης.
2. Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες συγκρότησης Ενιαίου Φορέα Ναυπηγικής Βιομηχανίας
3. Να προστατευθούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και να αρχίσει και πάλι να τους καταβάλλεται η μισθοδοσία τους ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις καθημερινές τους υποχρεώσεις και να σταματήσει η εξαθλίωσή τους.
Τέλος υπήρξε δέσμευση από την Δημοκρατική Αριστερά ότι θα ασκήσει πίεση προς τους αρμόδιους Υπουργούς για να υιοθετηθεί συνολική λύση για την Ναυπηγική Βιομηχανία στα πλαίσια του σχεδιασμού του Ενιαίου Φορέα. Η συνολική πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς θα κοινοποιηθεί το  αμέσως επόμενο διάστημα και στα σωματεία εργαζομένων των Ναυπηγείων της χώρας, πρόταση η οποία θα τεθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη και στους αρχηγούς των άλλων κομμάτων της συγκυβέρνησης.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου