Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Θα αφήσετε να κλείσει το Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο «οι Άγιοι Ανάργυροι» στην Κάντζα Παλλήνης ;

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ. Πρωτ.
3230
Ημερομ.Κατάθεσης
22.10.12









ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Υγείας



Κατόπιν επισκέψεως που πραγματοποιήσαμε στο Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο «οι Άγιοι Ανάργυροι» που εδρεύει στην Κάντζα Παλλήνης, όπου φιλοξενούνται 52 παιδιά με βαριά νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο Down και πολλαπλές ψυχοκινητικές αναπηρίες, διαπιστώσαμε ότι βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης και τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο η υγεία τους, η επιβίωση τους αλλά και η ασφαλής διαβίωσή τους, λόγω των αναγκαστικών περικοπών που έχουν υπάρξει προκαλώντας οικονομική ασφυξία στο Οικοτροφείο.
 «Οι Άγιοι Ανάργυροι» είναι Ν.Π.Ι.Δ, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν επιδοτείται από το Κράτος, λειτουργεί με εθελοντική προσφορά των γονέων και οι πόροι προέρχονται από τις μηνιαίες εισφορές τους και από τα νοσήλια των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Αυτή τη στιγμή ο ΕΟΠΥΥ λόγω της μη καταβολής των νοσηλίων, έχει δημιουργήσει οξύτατο οικονομικό πρόβλημα στο Οικοτροφείο με αποτέλεσμα να απειλείται η βιωσιμότητά του. Συγκεκριμένα οι οφειλές του ανέρχονται στο ποσό των 283.000,00 Ευρώ καθώς οφείλει τα νοσήλια του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου 2011 και από το Μάρτιο του 2012 έως σήμερα. Οι γονείς έχουν ως τώρα κληθεί να συνεισφέρουν 7.000,00 Ευρώ έκαστος και αδυνατούν να συνδράμουν περαιτέρω οικονομικά καθώς η πλειοψηφία τους είναι συνταξιούχοι.
Το Οικοτροφείο κινδυνεύει να κλείσει καθώς υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε βασικά αγαθά όπως τρόφιμα, πάνες, υγραέριο κτλ, το προσωπικό παραμένει απλήρωτο εδώ και 5 μήνες, οι λογαριασμοί ΔΕΗ παραμένουν ανεξόφλητοι και οι προμηθευτές απειλούν να σταματήσουν την τροφοδότηση καθώς εκκρεμούν μεγάλες οφειλές.
Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:
1. Πότε επιτέλους θα δοθούν τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να μπορέσει το Πρότυπο Οικοτροφείο να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του και το κοινωνικό του έργο;
2. Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε προκειμένου να διασφαλίσετε την βιωσιμότητα των πολύ σημαντικών αυτών κοινωνικών δομών για τα άτομα με νοητική υστέρηση;
                                           
                                                                                        




 -ΟΙ-
ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου