Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ


Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 1080/28-08-12) που κατατέθηκε από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με την ακαταλληλότητα των ακτών κολύμβησης της περιοχής του Δήμου Μεγαρέων, η Υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, μας απάντησε μεταξύ άλλων ότι η ΔΥΓ2/οικ.72583/20-7-12 Υπουργική Απόφαση αναφέρεται σε συγκεκριμένο τμήμα της παραλίας Μεγάρων το οποίο ορίζεται από την προβλήτα έναντι ελικοδρομίου μέχρι την πλαζ Μεγάρων, καθώς και στο μικρό όρμο της προβλήτας έναντι του ελικοδρομίου. Η Υφυπουργός επίσης μας ενημέρωσε ότι το συγκεκριμένο τμήμα αναφερόταν ομοίως σε όλες τις προηγούμενες αποφάσεις χαρακτηρισμού ακαταλληλότητας ακτών κολύμβησης περιοχών Αττικής των προηγούμενων ετών χωρίς να έχει προκύψει κάποια ανάγκη τροποποίησης της συγκεκριμένης ακτής και δεν έχει υπάρξει κάποιο σχετικό αίτημα παρακολούθησης της. Εκ των υστέρων βέβαια σε επικοινωνία που είχαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου με την Δ/νση Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, πληροφορήθηκε ότι έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα δειγματοληψιών και η προαναφερόμενη περιοχή μετά από παρέμβαση του Δήμου Μεγαρέων.
Είναι προφανές ότι το Υπουργείο προέβη σε απρόσεκτες ανακοινώσεις καθώς η λίστα ακατάλληλων παραλιών καταρτίστηκε στην βάση παλαιότερων δεδομένων και στην ουσία «ανακυκλώνονται» οι αποφάσεις των προηγούμενων ετών χωρίς να υπάρχει καμία διαδικασία ελέγχου ακαταλληλότητας των ακτών κολύμβησης. Το γεγονός αυτό όμως έπληξε τον τουρισμό της περιοχής στον οποίο στηρίζεται ο Δήμος Μεγαρέων ιδιαίτερα κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και δημιούργησε άνευ λόγου αναστάτωση στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, θα παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος και αν χρειαστεί θα επανέλθει καθώς δεν έχουν απαντηθεί βασικά ερωτήματα που αφορούν την διαδικασία έλεγχου ακαταλληλότητας των ακτών κολύμβησης και δεν έχει διασφαλιστεί ακόμα ότι στο μέλλον τουλάχιστον αυτή η λίστα θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου