Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Τιμωρούνται και ταπεινώνονται απροκάλυπτα βραβευμένοι δημόσιοι υπάλληλοι

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ. Πρωτ.
3382
Ημερομ.Κατάθεσης
24.10.12








ΕΡΩΤΗΣΗ



Προς: Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
         Υπουργό Οικονομικών

Κύριοι Υπουργοί,

Επανερχόμαστε στο ζήτημα της αντιμετώπισης των βραβευμένων δημοσίων υπαλλήλων – στελεχών του Ελληνικού Δημοσίου (Αρ. Πρωτ. 7438/03.04.2012) καθώς ούτε απαντήσεις επί της ουσίας για το τι μέλλει γενέσθαι πήραμε από την προηγούμενη κυβέρνηση ούτε αποκαταστάθηκαν οι αδικίες. Συγκεκριμένα, τα έτη 1990, 1992 και 1993, διενεργήθηκαν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 83 του Ν. 1892/90, περί : «Βράβευσης προτάσεων και μελετών» υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, Πανελλήνιοι διαγωνισμοί, με αντικείμενο την κατάθεση καινοτομικών προτάσεων & μελετών πάνω σε  «θέματα οργάνωσης της εργασίας, απλούστευσης των διαδικασιών και της διοικητικής δράσης».
Σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις οι υποβαλλόμενες κατά την ανωτέρω αδιάβλητη διαδικασία, μελέτες και προτάσεις των συμμετεχόντων στους ως άνω διαγωνισμούς, αξιολογήθηκαν από επιτροπές αποτελούμενες από αντίστοιχης ή συναφούς κατεύθυνσης μέλη του Διδακτικού - Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και υπαλλήλους φορέων του δημόσιου τομέα, ειδικούς σε θέματα οργάνωσης.
Οι κατά τα ανωτέρω διενεργηθέντες διαγωνισμοί μεταξύ υπαλλήλων του δημοσίου, έγιναν βάσει των παρακάτω Προκηρύξεων διαγωνισμών:
α) Με την υπ’ αριθ. πρωτ: ΔΙΣΚΠΟ/Φ.17/14028/16-5-1990 απόφαση – προκήρυξη του Υπουργού Προεδρίας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ: 326/Β/1990)
β) Με την υπ’ αριθ. πρωτ: ΔΙΑΔΠ/Α5/16388/8.5.1991 απόφαση – προκήρυξη του Υπουργού Προεδρίας της Κυβέρνησης και
γ) Με την υπ’ αριθ. πρωτ: ΔΙΑΔΠ/Α5/154/30.12.1992 απόφαση – προκήρυξη του Υπουργού Προεδρίας της Κυβέρνησης.
Ως γνωστό στους βραβευθέντες κατά τους ως άνω (α) και (β) διαγωνισμούς, χορηγήθηκαν (προσοχή: ως έπαθλο από διαγωνιστική διαδικασία, όχι επίδομα), κατόπιν έκδοσης ατομικών διοικητικών πράξεων του Υπουργού Προεδρίας της Κυβέρνησης (π.χ. υπ’ αριθ. πρωτ: ΔΙΣΚΠΟ/Φ17/οικ.38536/15.11.1990 και ΔΙΑΔΠ/Α5/20624/16.7.1992 αποφάσεις) και εν συνεχεία της υπηρεσίας όπου αυτοί υπηρετούν, από 2 μισθολογικά κλιμάκια κατά την παρ. 5 του άρθρου 83 του Ν. 1892/90 [Έπαθλο που μετέπειτα καταργήθηκε, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 23 του Ν. 2085/92 και δεν ίσχυσε για τους βραβευθέντες στον ως άνω (γ)  διαγωνισμό].
Σύμφωνα με τον νόμο οι ως άνω συγκεκριμένες ατομικές διοικητικές πράξεις, με τις οποίες χορηγήθηκαν ως έπαθλα, τα αναφερόμενα μισθολογικά κλιμάκια, προς τους συγκεκριμένους (ελάχιστους στον αριθμό) βραβευθέντες υπαλλήλους, ουδέποτε ανακλήθηκαν όπως ο νόμος ορίζει, δηλαδή από το αρμόδιο όργανο που τις εξέδωσε ή που είναι αρμόδιο για την έκδοσή τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2690/99, οπότε ισχύουν κανονικά.
-Επειδή τα ως άνω μισθολογικά κλιμάκια που έχουν χορηγηθεί στους βραβευθέντες τα έτη 1990 και 1992, αποτελούν παρακολούθημα – αναπόσπαστη συνέχεια των προαναφερθέντων σχετικών ατομικών πράξεων τόσο του Υπουργείου Προεδρίας της Κυβέρνησης, όσο και των υπηρεσιών των εν λόγω υπαλλήλων.
-Επειδή οι ως άνω ατομικές πράξεις τόσο του Υπουργείου Προεδρίας της Κυβέρνησης, όσο και των υπηρεσιών των εν λόγω υπαλλήλων, ουδέποτε έχουν ακυρωθεί, ούτε ανασταλεί, αλλά ισχύουν κανονικά και νόμιμα, αφού το Κράτος (Υπ. Προεδρίας της Κυβέρνησης, νυν Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης) ουδέποτε και για κανένα λόγο δεν τις έχει ανακαλέσει.
Είναι απαράδεκτη η εφαρμοζόμενη πρακτική, τιμωρίας και ταπείνωσης των βραβευθέντων ως άνω υπαλλήλων (ελάχιστων στον αριθμό), οι οποίοι στα πλαίσια εφαρμογής των διατάξεων του Ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α') και συγκεκριμένα κατά την μισθολογική τους κατάταξη βλέπουν να καταργείται αυθαίρετα και παράνομα το ως άνω εκ των βραβεύσεών τους μισθολογικό έπαθλο.
Είναι περίεργο το Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης να μην τοποθετείται ως αρμόδιο επί του θέματος και η υπόθεση να παραπέμπεται στη Δ/νση 22 του ΓΛΚ, η οποία όπως μαθαίνουμε απαντάει με εντελώς αβάσιμα και αναληθή επιχειρήματα, που παραπέμπουν σε εντελώς αυθαίρετες γνωμοδοτικές ακροβασίες, που δεν προέρχονται καν από το ΝΣΚ.
Είναι απαράδεκτη η στάση αυτή της Πολιτείας, ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή περίοδο για τη χώρα μας, όπου αντί να αξιοποιεί δοκιμασμένα και άξια στελέχη, τα καταδικάζει και τα ταπεινώνει τόσο απροκάλυπτα, όταν μάλιστα επί χρόνια τώρα (στις περισσότερες περιπτώσεις) αγνόησε και τις διακεκριμένες – πιστοποιημένες επιστημονικά εργασίες τους.
Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:
1.                  Τι θα πράξετε και αν θα δώσετε εντολή για απεμπλοκή των μισθολογικών επάθλων στους Βραβευμένους των διαγωνισμών 1990 & 1992, από τις μη έχουσες σχέση με αυτά διατάξεις του Ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α'), αποκαθιστώντας   τα δικαιώματά τους, όπως αυτά χορηγήθηκαν στα πλαίσια δημόσιας διαγωνιστικής διαδικασίας και εν συνεχεία ατομικών διοικητικών Πράξεων της Διοίκησης, που δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθούν;
2. Πόσοι, ποιοι και σε ποιες υπηρεσίες υπηρετούν σήμερα οι βραβευθέντες υπάλληλοι κατά τους διαγωνισμούς του άρθρου 83 του Ν. 1892/90 και με ποιο τρόπο η Κυβέρνηση σκέπτεται να τους αξιοποιήσει; 



 -O-
ΕΡΩΤΩΝ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
                                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου