Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Με copy – paste οι απαντήσεις για την κατάργηση των λυκειακών τάξεων του Εσπερινού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων

Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 13290/17-03-11) που κατατέθηκε από τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με την κατάργηση των λυκειακών τάξεων του Εσπερινού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, η Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου, μας απάντησε ότι «Η έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν την ίδρυση, κατάργηση, συγχώνευση σχολικών μονάδων γίνεται μετά από πλήρη και επαρκώς εμπεριστατωμένη εισήγηση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης καθώς και τη γνωμοδότηση του αρμόδιου οργάνου της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οποιαδήποτε αναδιάρθρωση των σχολείων γίνεται αυστηρά με Παιδαγωγικά κριτήρια υπηρετώντας τον μαθητή και την εκπαιδευτική κοινότητα». Την ίδια ακριβώς απάντηση δίνει η κα Υφυπουργός και για τα υπόλοιπα σχολεία που καταργούνται ή συγχωνεύονται στην Αττική. Είναι προφανές ότι η κα Υφυπουργός δεν μπαίνει καν στον κόπο να αναφερθεί στο οικονομικό όφελος που θα προκύψει για το ελληνικό κράτος από την κατάργηση των λυκειακών τάξεων του Εσπερινού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, ποιο είναι το κόστος της μεταφοράς αυτών των μαθητών και ποιος θα το αναλάβει, πόσοι είναι οι μαθητές που εγκατέλειψαν το Γυμνάσιο και το Λύκειο τα τελευταία πέντε χρόνια και πόσοι από αυτούς φοίτησαν ή φοιτούν στο Εσπερινό, ποιες πολιτικές σκοπέυει να υιοθετήσει το Υπουργείο και η κυβέρνηση προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών που εγκαταλείπουν τα σχολεία και πώς σκοπεύει να βοηθήσει τα παιδιά που αποφασίζουν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους παρά το ότι η ζωή τους αναγκάζει να εργαστούν βιοποριστικά από μικρή ηλικία. Μάλιστα απεκδύεται κάθε προσωπικής της ευθύνης λέγοντας ότι την απόφαση ουσιαστικά την εισηγήθηκαν ο οικείος Διευθυντής Εκπαίδευσης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης και λαμβάνεται υπόψη η γνωμοδότηση του αρμοδίου οργάνου της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το αξιοπερίεργο είναι ότι εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε υπόψη μας καμία σχετική θετική εισήγηση και ειδικά για την τοπική αυτοδιοίκηση υπήρξε έντονη αντίδραση από όλες τις παρατάξεις του Δήμου!

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την «κόπωση» της κυρίας Υφυπουργού που πρέπει να υπερασπιστεί μια καθ’ όλα παράλογη προσωπική της απόφαση, πιστεύουμε όμως ότι όφειλε τουλάχιστον να απαντήσει στα ερωτήματα των μαθητών του Εσπερινού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων και των γονέων τους τα οποία μεταφέραμε με την ερώτησή μας στην Βουλή. Δυστυχώς στην εποχή του Μνημονίου η κυβέρνηση εγκατέλειψε την λογική «πρώτα ο μαθητής» και αφοσιώθηκε στην λογική «πρώτα οι τράπεζες και οι ξένοι δανειστές».

Ο Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, δηλώνει την απογοήτευσή του για την απαράδεκτη απάντηση της Υφυπουργού που αποτελεί απλώς και μόνο ένα copy – paste και δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για ισότιμη πρόσβαση όλων στην παιδεία και την δημιουργία νέων σχολικών μονάδων όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη και βέβαια για την επαναλειτουργία όσων σχολείων καταργήθηκαν άδικα αποκλειστικά και μόνο για να περιοριστούν οι λειτουργικές δαπάνες του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου