Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

«Ενοχλεί που ο καναπές έγινε πλατεία»

Στην Dealnews online, μίλησε πριν λίγο ο εκπρόσωπος του «Άρματος των Πολιτών» και στενός συνεργάτης του Γιάννη Δήμαρα, Βασίλης Οικονόμου, για την επιστολή-πρόσκληση προς τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να συμφωνήσουν και να ζητήσουν εκλογές.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Οικονόμου μας εξήγησε γιατί πρέπει να γίνουν τώρα εκλογές και πως επιβάλλεται η αλλαγή του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού και αυτή η αλλαγή σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του «Άρματος των Πολιτών», περνά μόνο μέσα από τις κάλπες.

Αναφερθήκαμε και στους Αγανακτισμένους, οι οποίοι είναι η υγιής απάντηση των πολιτικών πράξεων των τελευταίων χρόνων κατά τον κ. Οικονόμου, ενώ μας είπε πως συμμετέχει και αυτός στις πορείες και δεν έχει κανέναν λόγο να φυγαδευτεί πίσω από τον εθνικό κήπο... , «Χθες, περπατούσα μαζί με τον κ. Δημαρά στο Σύνταγμα. Ο κόσμος μας χαιρέτησε. Ούτε φύγαμε από την πίσω πόρτα, ούτε από τον εθνικό κήπο»

Λίγη ώρα πριν από την συνέντευξη του κ. Οικόνομου στην Dealnews online, με επιστολή του προς τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων και Κοινωνικών Κινήσεων, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών, ζήτησε να καλέσουν από κοινού και να ζητήσουν, από τον Κάρολο Παπούλια, τη διενέργεια άμεσων εκλογών

«Οι μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα συμπυκνώνουν και εκφράζουν την ανάγκη των Ελλήνων πολιτών να υπάρξει άμεση κάθαρση στο δημόσιο βίο και να αποκατασταθεί η σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικών.

Η οικονομική κρίση έχει εξελιχθεί σε κρίση κοινωνική, ηθική και κρίση θεσμών. Μόνη λύση για να βγούμε από το αδιέξοδο είναι μία και μόνη: Η άμεση προσφυγή στις κάλπες»

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε στην Dealnews πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίζει αλώβητο την καταστροφική πολιτική και πως η ιστορία θα γράψει θεαματική αλλαγή στην πολιτική σκηνή της χώρας τώρα.

Γιατί θα πρέπει να γίνουν τώρα οι εκλογές;

«Δεν βλέπετε, χιλιάδες κόσμος αντιδράει κατά της Κυβέρνησης και του μνημονίου. Τι άλλο θέλει κανείς για να το διαπιστώσει;»

Ναι, αλλά ο κόσμος δεν θα θέλει κάποιον που θα ανέβει και θα συνεχίσει την ίδια πολιτική. Δε θέλει αλλαγή προσώπων, αλλά αλλαγή πολιτικού σκηνικού. Τότε γιατί πρέπει να γίνουν οι εκλογές;

«Πως αλλιώς θα γίνει αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, αν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει την ίδια καταστροφική πολιτική του. Όχι, απλά είναι απαραίτητες, αλλά επιβάλλονται εδώ και τώρα οι εκλογές».

Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά και στις τελευταίες βουλευτικές, εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών απείχαν από την διαδικασία, θέλοντας να δώσουν το μήνυμα τους. Δε φοβάστε, μη συμβεί το ίδιο και αυτή τη φορά;

«Δεν νομίζω να συμβεί κάτι αυτή τη φορά. Όπως βλέπετε και εσείς ο κόσμος δεν είναι διατεθειμένος να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια αυτή τη φορά. Ο Έλληνας, του καναπέ πλέον σηκώθηκε και διεκδικεί. Πριν από 18 μήνες ο κόσμος φοβότανε. Όμως μέρα με τη μέρα φαίνεται ότι αυτός ο φόβος καταλαγιάζει και αυτό φαίνεται στις πλατείες της χώρας».
Εκτιμάτε πως θα συμφωνήσουν με την πρόταση σας οι αρχηγοί των κομμάτων;
"Πιστεύουμε πως οι πολιτικοί αρχηγοί που θα συμφωνήσουν με την πρόταση που τους κάναμε για εκλογές είναι ο κ. Σαμαράς, η κα. Παπαρήγα και ο κ. Τσίπρας"

Ο κ. Καρατζαφέρης, είπε σήμερα πως θα αποσύρει τους βουλευτές του από τη Βουλή...


«Ο κ. Καρατζαφέρης θα πρέπει να μας πει τι εννοεί με τον όρο «απόσυρση» των βουλευτών. Εγώ τη μόνη απόσυρση που ξέρω είναι αυτή των αυτοκινήτων. Αν θέλει όμως να προκαλέσει εκλογές, ας παραιτηθεί αυτός και η κοινοβουλευτική του ομάδα.


Ας συνυπογράψει όμως άμα θέλει το αίτημα του κ. Δημαρά και του Άρματος των πολιτών και να πάμε όλοι μαζί στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσουμε εκλογές»


Την ίδια ώρα που ο κόσμος βρισκόταν στο Σύνταγμα, η κα. Κατσέλη υπέγραφε μαζί με την Τρόικα το νέο ασφαλιστικό..


«Να δούμε όταν θα πάνε στη Βουλή να τα καταθέσουν, πόσο κόσμο θα έχει απ' έξω στο Σύνταγμα»

Πιστεύετε ότι η επιστολή σας, προς τους πολιτικούς αρχηγούς μπορεί να οδηγήσει τις εξελίξεις προς τις εκλογές;

Όποιος θέλει από τους πολιτικούς αρχηγούς ας αναλάβει την ευθύνη του. Ο κόσμος ζητάει από τους πολιτικούς και τα κόμματα αποφάσεις. Εμείς στο «Άρμα των Πολιτών» πήραμε την πρωτοβουλία να στείλουμε την επιστολή γιατί δεν μπορούμε να βλέπουμε την κοινωνία παραδομένη στους μνημονιακούς νόμους. Και οι πολίτες και οι πολιτικοί κυρίως πρέπει να καταλάβουν πως αυτά που ξέρανε περάσανε ανεπιστρεπτί. Οι εποχές αλλάξανε, πάμε σε μια νέα σελίδα για τον τόπο»

Πως σχολιάζετε την αναφορά του πρωθυπουργού για τους αγανακτισμένους;

«Ο καθένας ότι καταλαβαίνει λέει...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου