Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Με copy – paste οι απαντήσεις για την κατάργηση του Γυμνασίου στον Κουβαρά

Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 13289/17-03-11) που κατατέθηκε από τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με την κατάργηση του Γυμνασίου στον Κουβαρά, η Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου, μας απάντησε ότι «Η έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν την ίδρυση, κατάργηση, συγχώνευση σχολικών μονάδων γίνεται μετά από πλήρη και επαρκώς εμπεριστατωμένη εισήγηση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης καθώς και τη γνωμοδότηση του αρμόδιου οργάνου της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οποιαδήποτε αναδιάρθρωση των σχολείων γίνεται αυστηρά με Παιδαγωγικά κριτήρια υπηρετώντας τον μαθητή και την εκπαιδευτική κοινότητα». Την ίδια ακριβώς απάντηση δίνει η κα Υφυπουργός και για τα υπόλοιπα σχολεία που καταργούνται ή συγχωνεύονται στην Αττική. Είναι προφανές ότι η κα Υφυπουργός δεν μπαίνει καν στον κόπο να αναφερθεί στα κριτήρια που της ζητήθηκαν, δεν απαντά στο πόσο είναι το λειτουργικό κόστος του Γυμνασίου στον Κουβαρά, δεν απαντά στο εάν έχουν καταγραφεί οι εκπαιδευτικές ανάγκες του Δήμου Σαρωνικού και ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου για την δημιουργία νέων σχολικών μονάδων στο Δήμο τα επόμενα χρόνια, πόσοι μαθητές υπολογίζεται ότι θα μετακινούνται καθημερινά από τον Κουβαρά στα Καλύβια, με ποιον τρόπο θα μετακινούνται ποιος θα αναλάβει το κόστος της μετακίνησης, τι θα γίνει με το υπάρχον κτίριο. Μάλιστα απεκδύεται κάθε προσωπικής της ευθύνης λέγοντας ότι την απόφαση ουσιαστικά την εισηγήθηκαν ο οικείος Διευθυντής Εκπαίδευσης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης και λαμβάνεται υπόψη η γνωμοδότηση του αρμοδίου οργάνου της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το αξιοπερίεργο είναι ότι εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε υπόψη μας καμία σχετική θετική εισήγηση και ειδικά για την τοπική αυτοδιοίκηση υπήρξε έντονη αντίδραση από όλες τις παρατάξεις του Δήμου!

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την «κόπωση» της κυρίας Υφυπουργού που πρέπει να υπερασπιστεί μια καθ’ όλα παράλογη προσωπική της απόφαση, πιστεύουμε όμως ότι όφειλε τουλάχιστον να απαντήσει στα ερωτήματα των κατοίκων του Δήμου Σαρωνικού τα οποία μεταφέραμε με την ερώτησή μας στην Βουλή. Δυστυχώς στην εποχή του Μνημονίου η κυβέρνηση εγκατέλειψε την λογική «πρώτα ο μαθητής» και αφοσιώθηκε στην λογική «πρώτα οι τράπεζες και οι ξένοι δανειστές».

Ο Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, δηλώνει την απογοήτευσή του για την απαράδεκτη απάντηση της Υφυπουργού που αποτελεί απλώς και μόνο ένα copy – paste και δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για ισότιμη πρόσβαση όλων στην παιδεία και την δημιουργία νέων σχολικών μονάδων όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη και βέβαια για την επαναλειτουργία όσων σχολείων καταργήθηκαν άδικα αποκλειστικά και μόνο για να περιοριστούν οι λειτουργικές δαπάνες του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου