Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Λειτουργία Σταθμών ΜΕΤΡΟ σε Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Ελληνικό και Γλυφάδα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΟΥΛΗΣ

Αριθ. Πρωτ. 17387

Ημερομ. Κατάθεσης 02.06.11Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Κύριε Υπουργέ,
Είναι γνωστό σε όλους ότι η Αθήνα αντιμετωπίζει τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα καθώς και πρόβλημα μόλυνσης του Περιβάλλοντος από τα καυσαέρια.

Είναι επίσης γνωστό ότι το ΜΕΤΡΟ έδωσε μια ανακούφιση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αθήνας και βελτίωσε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Είχε εξαγγελθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα λειτουργήσουν, οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ, στην Ηλιούπολη, στην Αργυρούπολη και στο Ελληνικό – Γλυφάδα.

Στη συνέχεια η έναρξη λειτουργίας των παραπάνω σταθμών του ΜΕΤΡΟ, μεταφέρθηκε για τον Μάρτιο του 2010.

Σήμερα έχουμε φτάσει στον Ιούνιο του 2011 και κανείς δεν γνωρίζει πότε επιτέλους θα ξεκινήσει η λειτουργία των σταθμών του ΜΕΤΡΟ στις παραπάνω περιοχές, παρόλο που τα έργα έχουν ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι αυτών των Δήμων κατά κύριο λόγο, αλλά και όλοι οι πολίτες να στερούνται της παροχής των Υπηρεσιών του ΜΕΤΡΟ και να απαξιώνεται μια τεράστια επένδυση του ελληνικού λαού.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

1. Πότε τελικά θα αρχίσει η λειτουργία των σταθμών ΜΕΤΡΟ στους Δήμους ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ και ΓΛΥΦΑΔΑΣ;

2. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν λειτουργήσει οι παραπάνω σταθμοί του ΜΕΤΡΟ, παρόλο που είχε εξαγγελθεί η λειτουργία τους από το 2009;

-ΟΙ-

ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου