Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ομιλία του Βασίλη Οικονόμου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 1 Ιουλίου & ώρα 8:30 μ.μ με θέμα «Οι καταστροφικές συνέπειες του Μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης» που διοργανώνει η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΕΡΓΩΝ




Εκδήλωση με θέμα «Οι καταστροφικές συνέπειες του Μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης» οργανώνεται από την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΕΡΓΩΝ, με τη συμμετοχή κοινωνικών και πατριωτικών κινήσεων, την Παρασκευή 1 Ιουλίου, ώρα 8.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Θα μιλήσουν οι: Βασίλης Οικονόμου, βουλευτής Αττικής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών και Λευτέρης Κωνσταντινίδης πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης. Θα συμμετέχουν επίσης με σύντομες παρεμβάσεις ο Γιώργος Χατζηαθανασίου μέλος ΚΠΕ ΔΗΚΚΙ και ο Κλημέντης Μπαλαμπανίδης, στέλεχος της κίνησης ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Μετά τις εισηγήσεις θα αναπτυχθεί ευρύτατος διάλογος με τοποθετήσεις, ερωτήσεις και προτάσεις για τη διέξοδο από την κρίση της χώρας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γαβριήλ Αβραμίδης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι όχι μόνο να περιγραφεί η αληθινή κρίση και να αποτυπωθεί η επίθεση που δέχεται ο λαός μας με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου, αλλά και να αναζητηθούν προτάσεις διεξόδου και ανατροπής.

Πεποίθηση των οργανωτών είναι πως η πολιτική του μνημονίου έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή και όχι τη σωτηρία της χώρας. Το μνημόνιο φέρνει το οριστικό τέλος της μεταπολίτευσης, δίνοντας τη χαριστική βολή στη λαϊκή κυριαρχία, δημιουργούνται όμως ταυτόχρονα, με τη μαχητική αντίσταση του λαού και του έθνους, οι προϋποθέσεις για την ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού. Δεν είναι απλά λαθεμένη συνταγή θεραπείας των δημοσιονομικών μας πραγμάτων, ή λάθος διαπραγμάτευση με την τρόικα, αποτελεί θανατηφόρα συνταγή της οικονομίας και της κοινωνίας, αλλά και υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων με το ξεπούλημα στρατηγικών τομέων της εθνικής μας οικονομίας.

Το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος είναι αδιέξοδο. Ο αείμνηστος Ούλωφ Πάλμε είχε πει «μη θρηνείτε οργανωθείτε», αυτό το μήνυμα παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο για τους Έλληνες πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου