Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Νέα Νομαρχιακή Επιτροπή ΔΗΜΑΡ Ανατολικής Αττικής


Την Τετάρτη 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη Ανατολικής Αττικής της Δημοκρατικής Αριστεράς στα γραφεία του κόμματος στην Αθήνα. Στην διαδικασία συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν ο Γραμματέας του κόμματος, Βουλευτής Επικρατείας, Σπύρος Λυκούδης και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου. 
Στις τοποθετήσεις τους οι δύο Βουλευτές τόνισαν ότι μετά την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση παρατηρείται μια έντονη στροφή σε συντηρητικές επιλογές της κυβέρνησης, οι οποίες πλήττουν μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Η συντονισμένη ρητορική της κυβέρνησης ότι «βιάζεται να κάνει όσα δεν έγιναν τους προηγούμενους μήνες», εξηγεί την ουσία της απόφασης να μπούμε στην διακυβέρνηση πριν από ένα χρόνο. Η Δημοκρατική Αριστερά συμμετείχε προκειμένου να αλλάξει η επιθετική πολιτική εναντίον της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας και να αντικατασταθεί από μια πολιτική κοινωνικά δίκαιη και ικανή να απαγκιστρώσει σταδιακά την χώρα από τα Μνημόνια και τις περιοριστικές πολιτικές λιτότητας εφαρμόζοντας ταυτόχρονα ένα πρόγραμμα δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων. Το ότι τα άλλα δύο κόμματα επεδίωξαν να θέσουν στο περιθώριο τις ρεαλιστικές πολιτικές μας προτάσεις και να εφαρμόσουν αμελλητί τις επιταγές των δανειστών σύντομα θα οδηγήσει σε νέα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα. Χρέος μας είναι να επηρεάσουμε όσο μπορούμε τις κυβερνητικές αποφάσεις εντάσσοντας τροπολογίες κοινωνικής δικαιοσύνης, υπερψηφίζοντας όσες νομοθετικές προτάσεις ανταποκρίνονται στις κοινωνικές ανάγκες της χώρας και καταψηφίζοντας όσες στερούνται λογικής και δημιουργούν νέες αδικίες. Να αποτελέσει δηλαδή η ΔΗΜΑΡ μία θετική δύναμη μέσα στη Βουλή και την κοινωνία. Ταυτόχρονα οφείλουμε να απορρίψουμε την δημαγωγική λογική άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης που επενδύουν στην καταστροφή και να εργαστούμε για την ανασυγκρότηση της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, μέσω της Δημοκρατικής Συνεννόησης όλων των προοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας που σήμερα δεν αισθάνονται να εκπροσωπούνται πολιτικά.
Κατά τη διαδικασία αποφασίστηκε ομόφωνα ο διαχωρισμός της Νομαρχιακής Ανατολικής Αττικής σε Ανατολική και Βόρεια Νομαρχιακή ώστε να είναι εφικτός ο καλύτερος συντονισμός των μελών που έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει καλύτερη παρουσία της Δημοκρατικής Αριστεράς στις τοπικές κοινωνίες και θα είναι πιο εύκολη η μετάδοση των πολιτικών θέσεων, των παρεμβάσεων της Δημοκρατικής Αριστεράς σε κάθε Δήμο και σε κάθε γειτονιά της Ανατολικής και της Βόρειας Αττικής.
Τέλος κατόπιν διαδικασιών αναδείχτηκε νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατολικής Αττικής. Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατολικής Αττικής είναι 17μελής λόγω της μεγάλης αύξησης των μελών ενώ για λόγους συντονισμού αναδείχτηκε και 7μελής Γραμματεία. Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατολικής Αττικής είναι:

Γραμματέας: Γιώργος Μπουλμπασάκος
Γραμματεία: Άννυ Βλαχοπουλιώτη
                     Δημήτρης Ζωγόπουλος
                     Διονύσης Καπάνος
                     Βασίλης Κουλουμπής
                     Χρήστος Πετράκος
                     Θέμις Σγουρός
Μέλη:          Αντώνης Γρηγορόπουλος
                    Μαρία Θεοδοσάκη
                    Λευτέρης Θεοχάρης
                    Παναγιώτης Καλδής
                    Μισαήλ Κουγιουμτζίδης
                    Δήμητρα Κυράτση
                    Κατερίνα Μέγα
                    Παναγιώτα Μούτσιου
                    Βαγγέλης Μυτιληναίος
                    Γιάννης Σαφράς
  
          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου