Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Στον Εισαγγελέα η κακοδιαχείριση του ΕΟΠΥΥ

(Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Αττικής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Βασιλείου Οικονόμου προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με το Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο «Άγιοι Ανάργυροι» στην Κάντζα Παλλήνης. )

Θα απαντήσει ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μπέζας.
Κύριε Οικονόμου έχετε τον λόγο για να αναπτύξετε την ερώτησή σας.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Επαναφέρω ένα ζήτημα -ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα, ένα πολύ δύσκολο θέμα- στη Βουλή μετά από σχεδόν ένα χρόνο, κύριε Υπουργέ. Πρόκειται για το ζήτημα της δραματικής κατάστασης, όπου βρίσκεται το Οικοτροφείο «Άγιοι Ανάργυροι» στην Παλλήνη.
Είναι ένα οικοτροφείο το οποίο έχει φτιαχτεί ουσιαστικά από τον κόπο, από τους πόρους και τον αγώνα που έχουν κάνει οι ίδιοι οι γονείς των πενήντα δύο αυτών ανθρώπων που βρίσκονται στο ίδρυμα, πρόσωπα τα οποία έχουν σύνδρομο Down, βαριά νοητικά προβλήματα κ.λπ. Είναι πενήντα δύο άνθρωποι σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση.
Όλη αυτή η προσπάθεια που κάνουν οι γονείς τα χρόνια αυτά -που αν επισκεφθείτε το οικοτροφείο θα δείτε ότι είναι μία καταπληκτική προσπάθεια- να ζούνε δηλαδή τα παιδιά αυτά ,  οι άνθρωποι αυτοί με αξιοπρέπεια και με σοβαρούς όρους επιβίωσης και να αντιμετωπίζεται κιόλας το πρόβλημά τους, είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα.
Ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει από το 2011 πάνω από 300 χιλιάδες ευρώ. Είχα φέρει το ζήτημα, όπως σας είπα, πριν από έναν χρόνο, γύρω στους δέκα μήνες. Η τότε πολιτική ηγεσία έδειξε κάποια σκιρτήματα ευαισθησίας, έδωσε κάποια χρήματα έναντι των οφειλών αυτών, πήραν μία ανάσα οι άνθρωποι, αλλά μετά από δέκα μήνες βρισκόμαστε στο χειρότερο δυνατό σημείο. Προφανώς οδηγούμεθα και στο κλείσιμο αυτής της καταπληκτικής και πολύ όμορφης μονάδας.
Έχουν έρθει εδώ σήμερα οι γονείς και η Πρόεδρος  η κ.Ζερβάκη και μας παρακολουθούν περιμένοντας με αγωνία να δοθεί μία λύση στο πρόβλημά τους. Έχω μιλήσει και με τον Υπουργό, τον κ. Γεωργιάδη. Τον είδα ευαισθητοποιημένο για το θέμα. Και περιμένω κι από εσάς να μας δώσετε την απάντησή σας σήμερα.
Έχουν τη πιθανότητα αυτοί οι άνθρωποι να κρατηθούν ζωντανοί μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας; Πραγματικά καταλαβαίνουμε όλοι τη στενότητα, αλλά είναι χρωστούμενα που το κράτος μας δια του ΕΟΠΥΥ οφείλει σε αυτούς τους ανθρώπους όπως ο νόμος ορίζει.
Θέλουμε να μάθουμε τις προτεραιότητές σας, αν θα βοηθήσετε και θα στηρίξετε και θα εκπληρώσει ο ΕΟΠΥΥ τις υποχρεώσεις του προς το ίδρυμα. Καταλαβαίνετε ότι στο μεγάλο μέγεθος των οφειλών νομίζω ότι η πολιτεία -κι εκεί δείχνει την ευαισθησία της και την αξιολογούμε- δείχνει ποιους βάζει σε πρώτη ιεράρχηση.
Χρωστάει και στους φαρμακοποιούς ο ΕΟΠΥΥ. Χρωστάει και στους γιατρούς, χρωστάει και στα ιδρύματα. Χρωστάει και στους νεφροπαθείς, χρωστάει και στη λογοθεραπεία. Έχω φέρει τέτοια θέματα . Ας κάνει την αξιολόγησή της η κυβέρνηση. Θα περιμένω να σας ακούσω.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ο κύριος Υφυπουργός έχει το λόγο.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ (Υφυπουργός Υγείας): Κύριε συνάδελφε, τις προηγούμενες ημέρες έχω απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων -είτε εδώ στη Βουλή είτε γραπτών ερωτήσεων- σε σχέση με τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ και μόλις χθες απάντησα και σε μια αντίστοιχη επίκαιρη ερώτηση, σχετικά με τη μη καταβολή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ σε μια παρόμοια, θα έλεγα, δομή στο Κέντρο Ημερήσια Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία στα Χανιά.
Έχω ενημερωθεί για την πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται στο οικοτροφείο για το οποίο υπάρχει η συγκεκριμένη ερώτηση και σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε να κλείσει. Δεν πρέπει να κλείσει, πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του.
Όντως υπάρχουν διοικητικά προβλήματα στο διοικητικό σύστημα, θα έλεγα, του ΕΟΠΥΥ και επίσης, υπάρχει ένα γενικότερο πρόβλημα που δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο οικοτροφείο, είναι ένα γενικότερο πρόβλημα σε σχέση με τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ. Η ταμειακή δυσχέρεια που υπάρχει, οφείλεται κυρίως σε διαδικαστικούς παράγοντες, διότι έγινε μια ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων και δημιουργήσαμε τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό στην Ελλάδα και τον δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη, χωρίς να έχουμε κάνει ουσιαστική ενοποίηση. Οφείλεται βέβαια και στην έλλειψη ρευστότητας, διότι έχουμε μειωμένες εισφορές  των ασφαλισμένων αυτήν την περίοδο προς τον ΕΟΠΥΥ, λόγω της ύφεσης. Αυτή η ταμειακή δυσχέρεια δημιουργεί και προβλήματα στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υπηρεσιών. Επαναλαμβάνω ότι αυτή η δυσχέρεια οφείλεται αφενός μεν στα διοικητικά προβλήματα και αφετέρου στη μείωση των εισφορών που έρχονται στον ΕΟΠΥΥ.
Όμως, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, πρέπει να αναγνωρίσουμε και να τονίσουμε ότι Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υγείας αποτέλεσε την πιο μεγάλη, ίσως και την πιο καινοτόμα μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας τα τελευταία χρόνια. Και επίσης, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι μια σημαντική διαρθρωτική τομή και παρέμβαση και για την κοινωνία και για την εικόνα της χώρας προς το εξωτερικό.
Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, επειδή υπάρχει μια γενικότερη ανησυχία, το μήνυμα το οποίο θέλω να δώσω, είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει αυτή η ανησυχία σε σχέση με τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ. Οι διοικητικές αδυναμίες θα αντιμετωπιστούν μέσα από τη διοικητική αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση του οργανισμού και το επόμενο διάστημα η κατάσταση σε σχέση με τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ θα βελτιωθεί και σημαντικά ποσά θα εισρεύσουν στην αγορά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η λύση την οποία δώσαμε χθες, σε σχέση με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το οποίο έχει να λαμβάνει σημαντικά χρηματικά ποσά οφειλών του ΕΟΠΥΥ, πριν τις 31-12-2011.
Και το λέω αυτό ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί, διότι το ελληνικό δημόσιο έχει αναλάβει την υποχρέωση να χρηματοδοτήσει τον ΕΟΠΥΥ με το ποσό του 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ, για να καλύψει μέρος των υφιστάμενων μέχρι 31-12-2011 οφειλών του προς τα φαρμακεία και τους λοιπούς παρόχους υπηρεσιών υγείας. Μέχρι σήμερα η χρηματοδότηση η οποία έχει ληφθεί απ’ αυτό το ποσό του 1,5 δισεκατομμυρίου είναι 775 εκατομμύρια ευρώ περίπου και έχουν εξοφληθεί εντάλματα 338 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή έχουν πληρωθεί τα μισά.
Αναφέρομαι στις οφειλές μέχρι 31-12-2011. Εδώ υπάρχει όντως μια υστέρηση την οποία θα αντιμετωπίσουμε άμεσα. Διότι η παροχή ρευστότητας στην αγορά και η εκπλήρωση των υποχρεώσεων του δημοσίου προς τους ιδιώτες είναι και πρέπει να είναι βασική μας προτεραιότητα ιδιαίτερα αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο.
Στο πλαίσιο αυτό έχουμε ήδη ζητήσει από τον ΕΟΠΥΥ να δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στον συγκεκριμένο φορέα και σε άλλους παρόμοιους φορείς και ως προς την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέχρι 31-12-2011 και ως προς την πληρωμή τρεχουσών, θα έλεγα, οφειλών που αφορούν το έτος του 2012.
Στη δευτερολογία μου θα δώσω κάποια πιο συγκεκριμένα στοιχεία, σε σχέση με την πληρωμή αυτών των οφειλών.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ο κ. Οικονόμου έχει το λόγο για τη δευτερολογία του.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Πραγματικά χρειαζόταν αυτή η διευκρίνιση, κύριε Υπουργέ, σε σχέση με τον ΕΟΠΥΥ σαν οργανισμό, διότι πολύ καλά γνωρίζετε και εσείς ότι κυκλοφορεί  αυτή η φημολογία. Μάλιστα την ενίσχυσε και άναψε φωτιές μια έκθεση προσφάτως, η οποία αποτύπωνε  μια κακή λειτουργία και είχε πολλά στοιχεία ατασθαλιών και κακοδιαχείρισης του ΕΟΠΥΥ, όπου βρήκαν κάποιοι την ευκαιρία να πουν ότι από τη στιγμή που έχουμε μια κακοδιοίκηση και μια τέτοια κακή διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού λαού, ας κλείσει και ο ΕΟΠΥΥ μέσα στον γενικό πανζουρλισμό των τελευταίων ημερών. Και πραγματικά, επειδή έχω συζητήσει με πολλούς υπαλλήλους που δουλεύουν, εκεί  οι άνθρωποι είναι έντρομοι και αναρωτιούνται: «Κλείνει ο ΕΟΠΥΥ, θα κλείσει και ο ΕΟΠΥΥ;» Μα είναι δυνατόν να κλείσει ο ΕΟΠΥΥ;
Χαίρομαι πάρα πολύ που το διευκρινίσατε ότι ο ΕΟΠΥΥ ήταν μια σωστή μεταρρύθμιση, δηλαδή η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και η δημιουργία  ενός φορέα ασφαλιστικού ενδιαφέροντος στη χώρα μας , ήταν αναγκαίος. Τώρα, το πώς θα  λειτουργήσει, τα οικονομικά του, το διαχειριστικό του και το διοικητικό του θέμα είναι ένα ζήτημα που θα κριθούν οι πολιτικές ηγεσίες και οι διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ εάν θα μπορέσουν να το φέρουν σε πέρας. Όμως, ήταν πολύ χρήσιμη η δική σας σήμερα διευκρίνιση ότι φυσικά και δεν υπάρχει θέμα για τον ίδιο τον ΕΟΠΥΥ.
Τώρα, αφού τελειώσαμε με το γενικό ζήτημα, ας πάμε στο πιο ιδιαίτερο και ειδικό όπως σας  το έχω φέρει σήμερα εδώ, το θέμα με το Οικοτροφείο. Ξέρετε εγώ δεν το έχω φέρει γιατί είναι μια υπόθεση που αφορά  μόνο την περιφέρειά μου. Σε αυτές τις υποθέσεις δεν μπορείς να διεκδικήσεις ή να υποθέτεις τίποτα άλλο πέρα του ανθρωπισμού και του ενδιαφέροντος του πραγματικού, διότι η ψηφοθηρία ή το εκλογικό ενδιαφέρον μόνο εκεί δεν μπορεί να υπάρξει. Είναι τόσο μεγάλα τα προβλήματα και ο πόνος και τα ζητήματα που ανακύπτουν που δεν μπορείς να το δεις έτσι.
Όμως, τι μπορείς να δεις; Ότι σε συμβολικό επίπεδο η πολιτεία βάζει δύο, τρεις φάρους που φωτίζουν τον δικό της προσανατολισμό. Δηλαδή, εάν στηρίξεις ένα τέτοιο πρότυπο Οικοτροφείο με πενήντα δύο βαριές περιπτώσεις παιδιών, ανθρώπων που βρίσκονται μέσα, δίνεις ένα μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, ότι η πολιτεία και η Κυβέρνηση έχει κάποιες στοχεύσεις, κάποιες ιεραρχήσεις και ότι ο ανθρωπισμός της, η ευαισθησία της, η πολιτική και κοινωνική αλληλεγγύη και η κοινωνική ευαισθησία είναι ζητήματα υψηλά στην ατζέντα μιας κυβέρνησης.
Καταλαβαίνω ότι το Ωνάσειο φυσικά πρέπει να το στηρίξεις. Αλλά για προσέξτε να δείτε: Δεν λειτούργησε το Ωνάσειο, όπως λειτούργησε;  Ας μην ανοίξουμε το κεφάλαιο «Ωνάσειο». Να βάλω τελεία εδώ για να μην γίνω κακός. Διότι όταν φτιάχνουμε δυνατές και ωραίες επιχειρήσεις πολυτελείας, πρέπει να τις κρατάμε και ανοιχτές και να μπορούμε να τις διαχειριζόμαστε αναλόγως.
Δεν είναι η ίδια περίπτωση το Ωνάσειο με το Οικοτροφείο όπου γίνεται ένας αγνός αγώνας οικογενειών που δεν μπορεί κανένας να τους δει , γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης  στα ΜΜΕ, στις δυνατές δημόσιες σχέσεις και σε όλο αυτό το πλασάρισμα στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Ίσα-ίσα, αυτοί που δεν συνδικαλίζονται ή που δεν έχουν δυνατά υπέρ τους τα φώτα της δημοσιότητας πρέπει η πολιτεία να τους δει πρώτους να τους αξιολογήσει και να πει , ποιος έχει τις δυνατότητες –παραδείγματος χάριν- πέντε μεγάλων καθηγητών, πέντε δυνατών ΜΜΕ, τριών δυνατών Υπουργών και ποιος δεν έχει τίποτα από όλα αυτά και περιμένει αν κάποιος Βουλευτής ευαισθητοποιηθεί να αναδείξει λίγο το πρόβλημα, διότι σε αυτό το σημείο  βρισκόμαστε τώρα.
Σας έχω φέρει –στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία, εννοώ- περιπτώσεις  που ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει, π.χ.  στους νεφροπαθείς τα οδοιπορικά τους, στις οικογένειες που κάνουν λογοθεραπεία. Ποιος θα τους εκφράσει αυτούς; Έχουν συνδικαλιστικό φορέα; Μπορούν να έρθουν εδώ πέρα να διεκδικήσουν από το 1,5 δισεκατομμύριο που λέτε και να πουν «δώστε και σε μας κάτι»; Ο φαρμακοποιός έχει το συνδικαλισμό του. Ο γιατρός έχει το συνδικαλισμό του. Ο καθείς έχει το συνδικαλισμό του. Έχουν τους τρόπους να πιέσουν. Οι άλλοι άνθρωποι; Δεν υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα; Δηλαδή αν δεν φωνάξουν, δεν θα γίνει τίποτα; Πώς θα φωνάξουν; Θα έρθουν εδώ απέξω νεφροπαθείς να κάνουν διαδήλωση; Δεν υπάρχει περίπτωση.
Άρα, λοιπόν, η πολιτεία –και θέλω να ολοκληρώσω- εκεί πρέπει να δείξει πρώτα την ευαισθησία και να περιμένουν οι συντεχνίες –ας μην τις πω όλες τις ομάδες ,  συντεχνίες- και οι οργανωμένες ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν ας πάρουν κάτι από  τα οφειλόμενα, γιατί πραγματικά και ο φαρμακοποιός τα έχει δουλέψει και ο γιατρός. Δεν λέμε ότι ζητούν κάτι το οποίο δεν δικαιούνται, αλλά να βάλουμε την ιεράρχηση.
Περιμένω, λοιπόν, κύριε Υπουργέ, ...
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ολοκληρώστε, κύριε Οικονόμου, γιατί πρέπει να ακούσουμε τον Υπουργό.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Χαίρομαι που είπατε ότι για το συγκεκριμένο Οικοτροφείο δώσατε εντολή να είναι ψηλά στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών του, αλλά περιμένω κάτι πιο συγκεκριμένο στη δευτερολογία σας.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ (Υφυπουργός Υγείας): Κύριε συνάδελφε, δεν ανέφερα σε καμία περίπτωση το παράδειγμα του Ωνασείου για να πω ότι είναι στην ίδια μοίρα το Ωνάσειο με τη συγκεκριμένη δομή ή με ανάλογες δομές. Το ανέφερα για να ισχυροποιήσω το επιχείρημά μου ότι υπάρχουν διαδικαστικά προβλήματα που πολλές φορές δεν είναι το θέμα της έλλειψης χρημάτων. Υπάρχουν διαδικαστικά προβλήματα τα οποία αραχνιάζουν μέσα στα συρτάρια των υπηρεσιών και των Υπουργείων και δεν μας αφήνουν να δώσουμε λύσεις σε ζητήματα άμεσα. Έτσι κάτι αντίστοιχο υπήρχε σε σχέση με το Ωνάσειο, το οποίο το αντιμετωπίσαμε και το επιλύσαμε. Γι’ αυτό το ανάφερα.
Τώρα, αν υπάρχουν ζητήματα κακοδιαχείρισης στο ΕΟΠΥΥ, θα ήθελα εδώ να κάνω την εξής παρένθεση: Αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας –και συγκεκριμένα η Έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης σε σχέση με φαινόμενα κακοδιαχείρισης που έχουν να κάνουν με τον πρώην ΟΠΑΔ, πριν τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ και με νοσήλια του εξωτερικού- ήρθαν γιατί η ίδια η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζήτησε να διαταχθεί έλεγχος γι’ αυτή την υπόθεση. Αν υπάρχουν λοιπόν τέτοια ζητήματα κακοδιαχείρισης, θα τα φέρουμε στην επιφάνεια, θα στείλουμε αυτούς που πρέπει να στείλουμε στη δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση ότι θα κλείσουμε τον ΕΟΠΥΥ.
Τον ΕΟΠΥΥ θα τον στηρίξουμε και από ένα γίγαντα –όπως έχω πει πολλές φορές- με πήλινα πόδια που είναι σήμερα, θα τον κάνουμε να σταθεί στα πόδια του και να παρέχει τις υπηρεσίες που πρέπει να παρέχει, ιδιαίτερα στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Σε σχέση με την ερώτησή σας, επειδή ρωτάτε και για τις συνολικές απλήρωτες υποχρεώσεις του οργανισμού σε αυτή την κατηγορία παροχών υποτροφίας σε ιδρύματα ασυλικού τύπου για ΑΜΕΑ κλπ., πρέπει να σας πω ότι το ποσό αυτό ανέρχεται στο ύψος των 556.000 ευρώ.
Όσον αφορά το Οικοτροφείο «Άγιοι Ανάργυροι», από την ενημέρωση την οποία έχουμε, προκύπτει ότι ο οργανισμός έχει καταβάλει τις δαπάνες μέχρι και το μήνα Οκτώβριο του 2012. Με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο γίνεται αυτή η καταβολή, δηλαδή καταβάλλεται ως προκαταβολή το 90% και το υπόλοιπο 10% μένει πίσω για να γίνει η εκκαθάριση, ενώ έχει δρομολογηθεί η καταβολή των δαπανών για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2012.
Το ένταλμα για την πληρωμή αυτών των μηνών πρόκειται να φύγει σήμερα –έτσι με διαβεβαίωσαν- το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για την υπηρεσία του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αν δεν υπάρξει πρόβλημα στο Ελεγκτικό Συνέδριο και δεν ζητήσουν διευκρινήσεις, η πληρωμή –και αναφέρομαι στα ποσά που οφείλει ο ΕΟΠΥΥ για τον Νοέμβριο 2012 και Δεκέμβριο του 2012 και είναι κάτι παραπάνω από 50.000 ευρώ- θα πραγματοποιηθεί άμεσα, σε σχέση με αυτούς τους μήνες.
Επαναλαμβάνω ότι κοιτάμε το ζήτημα των οφειλών που είναι ληξιπρόθεσμα μέχρι 31/12/2011. Εδώ έχει γίνει μία γενικότερη κινητοποίηση και προεργασία και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και από όλους τους συναρμόδιους φορείς. Επαναλαμβάνω ότι στον τομέα της υγείας ενώ στα νοσοκομεία πάμε καλά σε αυτές τις ληξιπρόθεσμες πληρωμές, μέχρι 31/12/2011 έχει δοθεί στην αγορά περίπου το 70% της χρηματοδότησης που έχει έρθει στο Υπουργείο Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ έχει δοθεί στην αγορά μόνο το 50%. Εδώ λοιπόν υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση.
Ευχαριστώ.


Διαβάστε εδώ την ερώτησηΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου