Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Δεν ασχολείται το Υπουργείο Παιδείας με τα προβλήματα της σχολικής στέγης στο Ολυμπιακό Χωριό

Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 13560/22-03-11) που κατατέθηκε από τους Ανεξάρτητους Βουλευτές Αττικής, Βασίλη Οικονόμου και Γιάννη Δημαρά, αναφορικά με την επίλυση των προβλημάτων της σχολικής στέγης στο Ολυμπιακό Χωριό, η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα Άννα Διαμαντοπούλου, μας απάντησε ότι «σύμφωνα με το άρθρο 7 του ΠΔ 189 η εποπτεία του «Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων ΑΕ» έχει μεταφερθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων». Αναφορικά με το ζήτημα της παραβατικότητας των νέων η Υπουργός μας παραθέτει αναλυτικά το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας στα σχολεία, υποστηρίζοντας ότι μέσα από τα προγράμματα ψυχικής υγείας που επικεντρώνονται και στις διαπροσωπικές σχέσεις αντιμετωπίζεται και το μείζον αυτό πρόβλημα. Για τους λόγους αυτούς έχει παραχθεί από το Υπουργείο Παιδείας και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Είναι τουλάχιστον τραγικό να ενημερώνουμε το Υπουργείο Παιδείας για τις συνθήκες που επικρατούν στα σχολικά κτίρια του Ολυμπιακού Χωριού όπου λειτουργούν ως σχολικές αίθουσες 26 container και να μας απαντά ότι πρόκειται για θέμα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών! Η εγκατάλειψη της πολιτείας που βιώνουν καθημερινά οι μαθητές του Ολυμπιακού Χωριού δεν μπορεί να υποκατασταθεί από εγχειρίδια και εκπαιδευτικό υλικό για την ψυχική υγεία και τα προγράμματα συμπεριφοράς, ούτε από τους υπό ίδρυση Συμβουλευτικούς Σταθμούς Νέων. Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να έχει ως σκοπό την διασφάλιση των καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης και να μεριμνά για την ύπαρξη κατάλληλων σχολικών κτιρίων και αιθουσών ανεξαρτήτως του ποια και πόσα Υπουργεία και υπηρεσίες μπορεί να εμπλέκονται στην εκπλήρωση αυτού του σκοπού. Η γραφειοκρατική από την μια και η λογιστική από την άλλη προσέγγιση όλων των ζητημάτων της δημόσιας παιδείας είναι τουλάχιστον απογοητευτική για μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε με βασική προεκλογική δέσμευση την αύξηση των κονδυλίων για την παιδεία και την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η σχολική κοινότητα.

Ως Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για τις απαντήσεις του Υπουργείου Παιδείας και δηλώνουμε ότι θα επανέλθουμε στο συγκεκριμένο ζήτημα απαιτώντας λύσεις στα πιεστικά προβλήματα της σχολικής στέγης στο Ολυμπιακό Χωριό. Για εμάς η δημόσια παιδεία δεν αντέχει ούτε περικοπές ούτε μπορούν να παραπέμπονται τα προβλήματά της ανερυθρίαστα στις καλένδες. Η δημόσια παιδεία στην χώρα μας χρειάζεται νέα και σύγχρονα σχολικά κτίρια, χρειάζεται εκπαιδευτικούς με αξιοπρεπείς μισθούς. Η χώρα μας χρειάζεται τους μαθητές και οφείλει να επενδύει στην παιδεία και την εκπαίδευση τους. Άλλωστε κάθε ευρώ που επενδύεται στην παιδεία επιστρέφει στην χώρα μας με τόκο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου