Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Επιτέλους θα γίνει ο διαγωνισμός για την προμήθεια των μέσων καταπολέμησης του λαθρεμπορίου τσιγάρων


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τις απαντήσεις του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στην ερώτηση για την προμήθεια εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας τσιγάρων (Αρ. Πρωτ. 2828/11.10.2012) δήλωσε:
«Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αντιλήφτηκε σε όλες του τις διαστάσεις το πρόβλημα που ανέδειξε η ΔΗΜΑΡ. Πέρασε σχεδόν μια δεκαετία που το Ελληνικό Κράτος προσπαθεί να προμηθευτεί τεχνολογικά μέσα απαραίτητα για την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας τσιγάρων και οδεύουμε πλέον σε νέο διαγωνισμό που ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί επιτυχώς, αφού ο Υπουργός Οικονομικών δείχνει με την απάντησή του ότι είναι αποφασισμένος να μην επαναληφθούν τα «λάθη» του παρελθόντος. Βέβαια εξακολουθεί να είναι θέμα διερεύνησης το ότι καθηγητές πανεπιστημίων και τεχνοκράτες με εξειδικευμένες γνώσεις επί του αντικειμένου, όπως σημειώνει ο Υπουργός Οικονομικών, έθεταν τεχνικές προδιαγραφές οι οποίες κατέληγαν στην ακύρωση των προηγούμενων διαγωνισμών στερώντας πολύτιμα μέσα και κατά συνέπεια πολύτιμους πόρους για την χώρα μας και τον ελληνικό λαό από την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας τσιγάρων».
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, δηλώνει ότι θα παρακολουθεί την πρόοδο στο συγκεκριμένο ζήτημα αναμένοντας την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού και την αντιμετώπιση της γάγγραινας αυτής που λέγεται λαθρεμπόριο τσιγάρων και η οποία στέρησε και στερεί πολύτιμους πόρους από τον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου