Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Θα αποσυρθεί η διάταξη του Ν. 4027/2011 για την σταδιακή κατάργηση των ελληνικών λυκείων στην Γερμανία!


Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 3777/06-11-12) που κατατέθηκε από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με την πρόβλεψη του Ν. 4027/2011 για την σταδιακή κατάργηση των Λυκείων στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, o Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, μας απάντησε μεταξύ άλλων ότι «το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. διαπιστώνοντας δυσλειτουργίες κατά την εφαρμογή του Ν. 4027/2011 και στο πλαίσιο των οικονομικών δεδομένων της χώρας θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου αυτές να ξεπεραστούν».
Είναι προφανές ότι είναι στις προθέσεις του Υπουργείου αν κρίνουμε και από τις δημόσιες τοποθετήσεις του Υπουργού για τις εκπαιδευτικές δομές που απευθύνονται στην ελληνική ομογένεια ότι έχει αναγνωριστεί το λάθος του Ν. 4027/2011 όπου προβλεπόταν η σταδιακή κατάργηση των ελληνικών Λυκείων στη Γερμανία και δρομολογείται η ακύρωση της συγκεκριμένης διάταξης.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου εκφράζει την ικανοποίησή  του για την πρόθεση του Υπουργού να διορθώσει όλες τις δυσλειτουργίες του Ν. 4027/2011 και την ιδιαίτερη μέριμνα που δεσμεύεται να αναλάβει για την περαιτέρω ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών δομών που έχουν αναπτυχθεί σε χώρες του εξωτερικού για τους Έλληνες Ομογενείς.
Θα αναμένουμε την νομοθετική πρόταση του Υπουργείου την άνοιξη προκειμένου να διατυπώσουμε τις τελικές μας προτάσεις. Σε κάθε περίπτωση η δέσμευση του Υπουργείου ότι δεν θα κλείσουν τα ελληνικά λύκεια στη Γερμανία θα επιτρέψει την απρόσκοπτη συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα παιδιά των χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου