Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Προσλήψεις επικουρικών ιατρών για τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Αττικής


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ξεκινά η διαδικασία πρόσληψης ιατρών για τις ανάγκες των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Αττικής, μετά από τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του τους τελευταίους μήνες στη Βουλή και τις δημόσιες δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, στις απαντήσεις του.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου αποφασίστηκε η προκήρυξη θέσεων επικουρικών ιατρών για όλη την επικράτεια εκ των οποίων για την Περιφέρεια Αττικής οι εξής:
2 για το Κέντρο Υγείας Καλυβίων
1 για το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου
1 για το Κέντρο Υγείας Κορωπίου
1 για το Κέντρο Υγείας Λαυρίου
2 για το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης
1 για το Κέντρο Υγείας Ραφήνας
3 για το Ασκληπιείο στη Βούλα
4 για το Νοσοκομείο του Θριασίου
Οι επικουρικοί αυτοί ιατροί προφανώς και δεν επαρκούν για την εύρυθμη λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της Αττικής. Είναι όμως μια καλή αρχή αναλογιζόμενοι τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας μας αυτή την περίοδο. Προφανώς και δεν καλύπτονται τα κενά που υπάρχουν, όμως το επιπλέον ιατρικό προσωπικό θα δώσει σημαντική βοήθεια και θα επιτρέψει την καλύτερη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, θα συνεχίσει να «ενοχλεί» και να πιέζει το Υπουργείο Υγείας έως ότου καλυφθούν πλήρως τα κενά σε ιατρικό προσωπικό και μπορέσουν οι δομές υγείας να ανταποκριθούν πλήρως στο ρόλο τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου