Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία του Βουλευτή Αττικής και υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού, Βασίλη Οικονόμου, στις Αφίδνες και το Πολυδένδρι.

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου, περιόδευσε συνοδευόμενος από μέλη του Συνδυασμού «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό», στις Αφίδνες και το Πολυδένδρι.
Στις συζητήσεις που είχε με τους κατοίκους που συνάντησε ο υποψήφιος Δήμαρχος κυριάρχησε το ζήτημα της διάρθρωσης των υπηρεσιών και των κοινωνικών δομών που θα αναπτυχθούν στο νέο Δήμο.
Ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε για πολλοστή φορά ότι δεν θα επιτρέψει να υπάρχουν χωριά 2 ταχυτήτων και δεν θα αφήσει κανένα χωριό να ερημώσει. Κανένα χωριό δεν θα χάσει τις υπηρεσίες του και οι κάτοικοι δεν θα χάνουν τον χρόνο τους προκειμένου να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους στην έδρα του Δήμου.
Σημαντικό για την πορεία του νέου Δήμου είναι να αναδειχτεί και να αξιοποιηθεί η ιδιαίτερη ταυτότητα του κάθε χωριού, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ανθρώπων του και του πολιτισμού του. Η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την ενότητα και όχι μέσα από τις τεχνητές διαχωριστικές γραμμές. Το στοίχημα του μέλλοντος θα κερδηθεί μέσα από την ενότητα των 11 χωριών και μέσα από την Συνεννόηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Η επένδυση επίσης στο κοινωνικό κράτος είναι επένδυση στον άνθρωπο. Η διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής είναι βασική προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη. Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι το κοινωνικό κράτος ευθύνεται για την οικονομική κατάρρευση της χώρας και ότι ο περιορισμός των παροχών προς τους πολίτες θα σώσει την χώρα, η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» θα αποδείξει και στην πράξη ότι η ορθολογική λειτουργία των κοινωνικών δομών, η ενίσχυση των κοινωνικών παροχών και η απόδοση κοινωνικού μισθού είναι η πολιτική που μπορεί πραγματικά να απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας προκειμένου να δημιουργηθεί πλούτος και προκειμένου αυτός να κατανέμεται δίκαια στους πολίτες. ΚΑΠΗ θα υπάρχει σε κάθε χωριό, βρεφονηπιακός και παιδικός σταθμός θα υπάρχει σε κάθε χωριό, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα καλύπτει τις ανάγκες σε κάθε ένα από τα 11 χωριά. Όλοι οι κάτοικοι του νέου Δήμου θα έχουν εύκολη πρόσβαση σε πρωτοβάθμιες δομές υγειονομικής φροντίδας. Όλα τα χωριά θα έχουν ισότιμο μερίδιο στην ανάπτυξη και ο κάθε κάτοικος θα ξέρει ότι η νέα δημοτική αρχή σέβεται απόλυτα τα δικαιώματά του.
«Θα περιφρουρήσουμε τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα και μέσα από την συνεννόηση και την κατανόηση των προβλημάτων του κάθε χωριού θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα Δήμο πρότυπο, για τον οποίο θα είμαστε όλοι υπερήφανοι όταν θα έρθει η ώρα να παραδώσουμε τον τόπο μας στα παιδιά μας. Η αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών δημιουργείται όταν εμείς που έχουμε σήμερα την ευθύνη φροντίζουμε να παραδώσουμε ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας. Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί το μέλλον του τόπου μας, δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί η περιουσία των παιδιών μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Οικονόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου