Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΩΡΩΠΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΝΑΛΙ 10 (17-10-10)

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης παραχώρησε ο Βουλευτής Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου, στον τηλεοπτικό σταθμό «Κανάλι 10». Σχολιάζοντας την τρέχουσα πολιτική, κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα στην χώρα μας τόνισε ότι η όλη συμφωνία δανεισμού της χώρας από το ΔΝΤ οδηγεί σε μια πρωτοφανή συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους γεγονός που θα δημιουργήσει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και συγκρούσεις. Παρόλα αυτά, υπογράμμισε πως στην σκληρή αυτή πραγματικότητα υπάρχει ελπίδα ανάπτυξης και προοπτικής. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Όποιος έχει μεράκι και δουλέψει συστηματικά θα μπορέσει να πάρει τα ανάλογα κονδύλια από την Ε.Ε., αρκεί να έχει αναπτύξει τους σωστούς μηχανισμούς να τα απορροφήσει». Ο Ωρωπός μπορεί να καταστεί σε διεθνή προορισμό συνεδριακού τουρισμού. «Η "Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό" θεωρεί ότι η ανάπτυξή μας ως κοινωνία και ως οικονομία πρέπει να στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στην ιστορική μας παράδοση, στα αρχαιολογικά μνημεία, στον πολιτισμό μας. Για τους λόγους αυτούς θέλουμε να δημιουργήσουμε στον Ωρωπό ένα Σύγχρονο Διεθνές Κέντρο, ένα κέντρο που θα συνεχίζει την αρχαία παράδοση και θα φιλοξενεί διεθνή συνέδρια του ιατρικού κόσμου, ένα κέντρο που θα μπορεί να εξελιχθεί στο Διεθνές Κέντρο της Ιατρικής και του Ιατρικού Κόσμου, σημείο αναφοράς για την περιοχή μας, την χώρα μας και τον κόσμο. Πρόκειται για μια μεγάλη αναπτυξιακή επένδυση η οποία μπορεί να προσελκύσει σημαντικό τμήμα του παγκόσμιου συνεδριακού τουρισμού, φέρνοντας νέο πλούτο στην κοινωνία μας αλλά και στη χώρα μας αναδεικνύοντας τον Δήμο του Ωρωπού και τοποθετώντας τον στην θέση που του αξίζει», δήλωσε χαρακτηριστικά. Για να γίνει το Αμφιάρειο Συνεδριακό Κέντρο και να μπορέσει ο νέος δήμος να δεχθεί συνέδρους και επιστήμονες από όλο τον κόσμο, θα πρέπει η πρόσβαση στο νέο δήμο να είναι εύκολη. Και εδώ είναι που η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» θέτει ως προτεραιότητά της να καταστεί το τρένο το βασικό μέσο μεταφοράς, αλλά και να διανοιχτεί ο βόρειος παραλιακός άξονας που θα ενώσει τον Δήμο Ωρωπού με την Αττική και το Δήμο Μαραθώνα.
Νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και ο Ωρωπός θα καταστεί σε κέντρο υποδοχής εργαζομένων και από άλλες περιοχές, καθώς ο Δήμος θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα, εξασφαλίζοντας νέες θέσεις εργασίας για τους δημότες αλλά και την υλοποίηση των αναπτυξιακών επενδύσεων. Τόνισε ότι μέσα από την δημιουργία νέου πλούτου για το σύνολο της κοινωνίας μπορούν να εξευρεθούν οι αναπτυξιακοί πόροι και πως κάθε νέα επένδυση θα είναι βιώσιμη και θα προσφέρει δυνατότητες για κοινωνικές παροχές στους πολίτες.
Τέλος, «Στόχος μας», είπε, «ο νέος Δήμος Ωρωπού να είναι ο κοινωνικός θύλακας προστασίας και υποστήριξης του Δημότη, να αναδειχθεί σε πρότυπο της κοινωνικής δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας τα πολλά και σοβαρά προβλήματα της περιοχής και δημιουργώντας τις βάσεις της οικονομικής ανάπτυξης που θα απευθύνεται στο σύνολο των κατοίκων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου