Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία του Βουλευτή Αττικής και υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού, Βασίλη Οικονόμου, στα αστυνομικά τμήματα του ευρύτερου Δήμου Ωρωπού. (25-10-2010)

Ο Βουλευτής Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου, περιόδευσε συνοδευόμενος από μέλη του Συνδυασμού «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό», στα αστυνομικά τμήματα του Καπανδριτίου, του Καλάμου, του Αυλώνα, του Ωρωπού και στα τμήματα τροχαίας των διοδίων Αφιδνών και Καπανδριτίου, τα οποία είναι και αρμόδια για την ασφάλεια των κατοίκων και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή του νέου Δήμου Ωρωπού. Η δημιουργία του μεγαλύτερου σε έκταση Δήμου στην Αττική, δημιουργεί νέα δεδομένα και στο ζήτημα της αστυνόμευσης και της προστασίας των κατοίκων. Ο Βασίλης Οικονόμου συζητώντας με τους διοικητές των τμημάτων και με τους αστυνομικούς που επιφορτίζονται με το τεράστιο και δύσκολο έργο της κάλυψης της τεράστιας αυτής έκτασης, άκουσε τα προβλήματά τους και διαπίστωσε ότι παρά τον όγκο των υποχρεώσεών τους και την υποστελέχωση των τμημάτων τους διακατέχονται από ισχυρό αίσθημα ευθύνης και είναι διατεθειμένοι να εργαστούν φιλότιμα προκειμένου να εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό επίπεδο ασφαλείας για τους κατοίκους του νέου Δήμου.
Τόνισε ότι στο πρόγραμμα της «Δημοτικής Συνεννόησης για τον Ωρωπό» απαιτούμε την διατήρηση των αστυνομικών τμημάτων που ήδη υπάρχουν στην περιοχή και η άσκηση πίεσης προκειμένου αυτά να είναι κατάλληλα στελεχωμένα ώστε να μην διακυβεύεται η ασφάλεια των πολιτών ελλείψει προσωπικού στα αστυνομικά τμήματα.
Ο Βασίλης Οικονόμου στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών του αρμοδιοτήτων έχει αναφερθεί πολλές φορές στο ζήτημα της υποστελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων της Βόρειας Αττικής και του νέου Δήμου Ωρωπού. Μέχρι σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει σε νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τα αστυνομικά τμήματα ώστε να διασφαλίζεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό η ασφάλεια των πολιτών. Δυστυχώς όμως δεν έχει δώσει ακόμα στην δημοσιότητα τα σχέδια της και δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις της για τον νέο επιχειρησιακό χάρτη.
Η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» δεσμεύεται ότι δεν θα επιτρέψει σε κανένα επίπεδο την αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων του νέου Δήμου αλλά αντίθετα θα πραγματοποιήσει τις απαραίτητες παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να εξασφαλιστεί η ενδυνάμωσή τους σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό ώστε να είναι εφικτή η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση των αστυνομικών στο έργο τους και να αισθάνονται πραγματικά ασφαλείς οι κάτοικοι του νέου Δήμου Ωρωπού. Το σύνθημα της «Δημοτικής Συνεννόησης για τον Ωρωπό» είναι ότι δεν θα κλείσει κανένα αστυνομικό τμήμα σε κανέναν χωριό!
«Για εμάς η εξασφάλιση της ασφάλειας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη στον Δήμο μας και στα ζητήματα αυτά θα είμαστε ανυποχώρητοι», δήλωσε ο Βασίλης Οικονόμου δεσμευόμενος και απέναντι στους αστυνομικούς υπαλλήλους ότι ως δημοτική αρχή θα βρίσκονται στο πλευρό τους αρωγοί στην προσπάθεια που ούτως ή άλλως καταβάλουν καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου