Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία του Βουλευτή Αττικής και υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού, Βασίλη Οικονόμου, στην υπαίθρια αγορά του Ωρωπού και το Χαλκούτσι.

To Σάββατο 30 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου, περιόδευσε συνοδευόμενος από μέλη του Συνδυασμού «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό», στην υπαίθρια αγορά του Ωρωπού και στο Χαλκούτσι.
Στις συζητήσεις που είχε ο Βασίλης Οικονόμου με τους κατοίκους αλλά και τους εμπόρους κυριάρχησε το ζήτημα της αύξησης του κόστους ζωής και της δραστικής μείωσης της αγοραστικής δύναμης της ελληνικής οικογένειας. Οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που δημιουργούνται στην χώρα μας δημιουργούν ένα αίσθημα ανασφάλειας σε όλους για το μέλλον και δυστυχώς οι πολιτικές που ακολουθούνται επιτείνουν αντί να αντιμετωπίζουν αυτή την πραγματικότητα. Η εμμονή κάποιων να θεωρούν σπατάλη το κοινωνικό κράτος και τον αναδιανεμητικό ρόλο που οφείλει να διέπει την λειτουργία του κράτους δημιουργεί πολλά περισσότερα προβλήματα, οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση την οικονομία και καταδικάζει κυρίως τις μικρομεσαίες εμπορικές δραστηριότητες.
Η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η διάσωση της οικονομίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την ουσιαστική υποστήριξη του κοινωνικού κράτους, δεσμεύεται για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών προστασίας και υποστήριξης του πολίτη κατά τρόπο που θα προκύπτει και σημαντική εξοικονόμηση πόρων για τον προϋπολογισμό της μέσης οικογένειας του νέου Δήμου. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, το «Βοήθεια στο Σπίτι», το δίκτυο δημοτικής συγκοινωνίας και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας μέσα από δημοτικό γραφείο σταδιοδρομίας, είναι μερικές από τις προτάσεις που θα δώσουν πραγματική υποστήριξη στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στις οικογένειές τους. Η εξοικονόμηση πόρων για την κάθε οικογένεια μέσα από αυτή την διαδικασία θα είναι σημαντική, γεγονός που μπορεί να τονώσει και την εμπορική δραστηριότητα.
Παράλληλα με την υποστήριξη και την προώθηση της τοπικής παραγωγής και των τοπικών προϊόντων, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Δήμου θα δουν το εισόδημα τους να αυξάνεται, γεγονός που θα επιφέρει οφέλη στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Οι αναπτυξιακές τέλος προτάσεις θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας για τους κατοίκους, θα φέρουν τουριστική και όχι παραθεριστική ανάπτυξη και θα αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα στο νέο Δήμο Ωρωπού.
Στόχος είναι όλοι οι κάτοικοι να συμμετέχουν ισότιμα στον πλούτο που θα παράγεται και να αναπτυχθούν τα κατάλληλα ανταποδοτικά και αναδιανεμητικά εργαλεία. Η κοινωνική συνοχή και η ορθολογική ανάπτυξη επιτυγχάνεται μέσα από την κοινωνική δικαιοσύνη και η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να φροντίζει ώστε αυτή να επικρατεί. Ο Δήμος θα είναι μεν μηχανισμός ανάπτυξης αλλά κυρίως θα είναι ο κοινωνικός θύλακας που θα προστατεύει τους πιο αδύναμους εξασφαλίζοντας όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου