Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ»

Εντυπωσιακή η συγκέντρωση του κόσμου στον Ωρωπό στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της παράταξης «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» του Βουλευτή Αττικής και υποψηφίου Δημάρχου Ωρωπού Βασίλη Οικονόμου. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την δυνατή βροχή που έπεφτε από το μεσημέρι σε όλη την επικράτεια του νέου Δήμου, εκατοντάδες ήταν οι πολίτες που έδωσαν το παρόν στην πρώτη επίσημη πολιτική εκδήλωση του Συνδυασμού «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό», στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα νίκης.
Η ενθουσιώδης υποδοχή που επεφύλαξαν στον Βασίλη Οικονόμου οι κάτοικοι του Αυλώνα, των Αφιδνών, του Καλάμου, του Καπανδριτίου, της Μαλακάσας, του Μαρκόπουλου, των Νέων Παλατίων, του Πολυδενδρίου, της Σκάλας Ωρωπού, του Συκαμίνου και του Ωρωπού, η συνένωση των οποίων δημιουργεί τον μεγαλύτερο σε έκταση Δήμο της Αττικής, έρχεται να επιβεβαιώσει με εκκωφαντικό τρόπο την άποψη των πολιτών ότι ο συνδυασμός «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» είναι μακράν πρώτος.
Συγκινημένος ο Βουλευτής Αττικής ευχαρίστησε τους πολίτες του νέου Δήμου Ωρωπού που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια προκειμένου να εκφράσουν την υποστήριξη τους στη «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» και τα μέλη του Συνδυασμού που πρωτοστατούν στην υλοποίηση του προγράμματος που θα αναδείξει τον νέο Δήμο σε πρότυπο κοινωνικής ανάπτυξης για την Αττική και την Ελλάδα.
Κυρίαρχο ζήτημα για την «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» είναι η κοινωνική πολιτική του νέου Δήμου και οι δομές προστασίας των δημοτών ειδικά στις σημερινές συνθήκες που το κοινωνικό κράτος βαίνει μειούμενο. «Η ανάπτυξη των κοινωνικών αυτοδιοικητικών δομών που θα στηρίζουν τον πολίτη είναι προτεραιότητα για εμάς καθώς πιστεύουμε ότι αυτές μπορούν να διασφαλίσουν την κοινωνική συνοχή η οποία με τη σειρά της είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη του Δήμου μας. Στόχος μας ο νέος Δήμος Ωρωπού να είναι ο κοινωνικός θύλακας προστασίας και υποστήριξης του Δημότη, να αναδειχθεί σε πρότυπο της κοινωνικής δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας τα πολλά και σοβαρά προβλήματα της περιοχής και δημιουργώντας τις βάσεις της οικονομικής ανάπτυξης που θα απευθύνεται στο σύνολο των κατοίκων. Βασική προτεραιότητα του προγράμματος του Συνδυασμού είναι τα έργα υποδομής, όπως είναι ο βιολογικός καθαρισμός, η αποχέτευση και η ύδρευση όλων των περιοχών του Δήμου τα οποία και πρέπει να υλοποιηθούν το γρηγορότερο δυνατόν. Δεσμεύομαι ότι στο τέλος της θητείας μου το 2014 ο βιολογικός καθαρισμός θα είναι πραγματικότητα, το αποχετευτικό δίκτυο θα είναι πραγματικότητα και ο κάτοικος σε κάθε περιοχή του Δήμου μας δεν θα φοβάται να ανοίξει την βρύση του και να πιει νερό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Οικονόμου.
Στην ομιλία του επίσης αναφέρθηκε και σε άλλα μεγάλα προβλήματα του Δήμου, όπως είναι η απουσία σχεδίων πόλεως, η απουσία αστικής συγκοινωνίας που θα συνδέει τις περιοχές του Δήμου μεταξύ τους και με την Αθήνα, η απουσία ουσιαστικών δομών κοινωνικής υποστήριξης και αλληλεγγύης, η ρύπανση του Ασωπού, η απουσία επαρκών δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, οι 8 σταθμοί διοδίων μέσα στον νέο Δήμο.
Αναλύοντας το πρόγραμμα Κοινωνικής Πολιτικής του Συνδυασμού «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» ο Βασίλης Οικονόμου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της ανεργίας στον Δήμο, στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, στην κοινωνική εργασία, στην «Βοήθεια στο Σπίτι», στην υποστήριξη των ΑμεΑ, στην στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην ενίσχυση των δομών υγείας με την ενδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου, την δημιουργία των δημοτικών ιατρείων, την λειτουργία νοσοκομειακών ιατρείων του ΙΚΑ στον Ωρωπό και την λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Αυλώνα, στην επένδυση στον πολιτισμό, την νεολαία, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, στην ενεργειακή αυτονομία των δημοτικών κτιρίων, στην ανάπτυξη δημοτικής συγκοινωνίας, στην προώθηση του τρένου ως βασικό μέσο μεταφοράς αλλά και στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε την Τρίτη στον Υπουργό Υποδομών και με την οποία ζητά την κατάργηση των 8 σταθμών διοδίων που υπάρχουν στον νέο Δήμο του Ωρωπού.
«Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι στην καθημερινότητά μας είναι αυτά που μας ενώνουν και όχι ο Καλλικράτης. Μας ενώνουν οι λύσεις που χρειαζόμαστε και η αποφασιστικότητα όλων μας να εργαστούμε για να θέσουμε τις στέρεες βάσεις της κοινής μας ανάπτυξης, για να θέσουμε τα θεμέλια του Κοινωνικού Δήμου μέσα στον οποίο θέλουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να βάλουν διαχωριστικές γραμμές μέσα στον Δήμο προκρίνοντας ως κριτήριο την καταγωγή του κάθε υποψηφίου Δημάρχου, εμείς θα κινηθούμε ενωτικά. Μας ενδιαφέρει η ενότητα, η συνεννόηση και η συνεργασία όλων των δημιουργικών δυνάμεων του Δήμου ανεξάρτητα αν γεννήθηκαν εδώ, αν επέλεξαν τον Δήμο μας για μόνιμη κατοικία. Είμαστε πλέον ένας Δήμος, μια ενότητα με κοινά προβλήματα. Δεν θα επιτρέχουμε την ύπαρξη διαχωριστικών γραμμών μεταξύ των ανθρώπων του Δήμου και δεν θα επιτρέψουμε την ανάπτυξη της επικίνδυνης και δηλητηριώδους ιδεολογίας των διαχωρισμών ανάλογα με τον τόπο καταγωγής», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στον τομέα της ανάπτυξης ο Βασίλης Οικονόμου ποντάρει πολλά στην ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου του Αμφιαρείου, στην διάνοιξη του Βόρειου Παραλιακού που θα ενώσει τον Δήμο Ωρωπού με την Αττική και το Δήμο Μαραθώνα, στην επένδυση στον εναλλακτικό τουρισμό, στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, στην ανάδειξη των φυσικών προτερημάτων, της ιστορίας και του πολιτισμού του Ωρωπού, στην υποστήριξη της τοπικής αγροτικής παραγωγής, στην ανάδειξη του Αγίου Μερκούριου στο Παγκόσμιο Κέντρο του Αρβανίτικου Πολιτισμού, στην δημιουργία σύγχρονου συνεδριακού κέντρου το οποίο θα αναδειχτεί σε Διεθνές Κέντρο αναφοράς της Ιατρικής και του Ιατρικού Κόσμου και πολλά άλλα. Οι προτάσεις της «Δημοτικής Συνεννόησης για τον Ωρωπό» για την ανάπτυξη εύλογα δημιουργούν το ερώτημα του πώς θα χρηματοδοτηθούν όλα αυτά.
Και σε αυτό όμως το ερώτημα φρόντισε να δώσει εκ των προτέρων απαντήσεις ο υποψήφιος Δήμαρχος λέγοντας πως υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης που δεν απαιτούν την φορολογική επιβάρυνση των δημοτών. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ αλλά και σε πολλές άλλες χρηματοδοτήσεις που καλύπτονται από την κοινότητα για ειδικές δράσεις και οι οποίες δεν αξιοποιούνται από την τοπική αυτοδιοίκηση. Υποστήριξε επίσης ότι ο Δήμος θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα, εξασφαλίζοντας νέες θέσεις εργασίας για τους δημότες αλλά και την υλοποίηση των αναπτυξιακών επενδύσεων. Τόνισε ότι μέσα από την δημιουργία νέου πλούτου για το σύνολο της κοινωνίας μπορούν να εξευρεθούν οι αναπτυξιακοί πόροι και πως κάθε νέα επένδυση θα είναι βιώσιμη και θα προσφέρει δυνατότητες για κοινωνικές παροχές στους πολίτες. «Θα εφαρμόσουμε έναν κύκλο δημιουργικής και Κοινωνικά Δίκαιης ανάπτυξης για όλους, ο οποίος θα είναι και η απάντηση στον φαύλο κύκλο του Μνημονίου και των γραφειοκρατών που το συνέταξαν» τόνισε προκαλώντας ενθουσιώδη χειροκροτήματα στο ακροατήριό του.
Ο Βασίλης Οικονόμου και η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό», γνωρίζουν τα κελεύσματα της εποχής και είναι αποφασισμένοι να οδηγήσουν τον Ωρωπό σε μια νέα εποχή αντάξια της ιστορίας του και των ανθρώπων του. Η Συνεννόηση, η συνεργασία και η ενότητα των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας είναι το όπλο για να πάμε όλοι μπροστά και να βγούμε από την κρίση.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου