Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου με αφορμή τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης:
   
Η κυβέρνηση με μια ακόμα κίνηση λαϊκισμού εξαγγέλλει  μέτρα για την κοινωνία όταν αυτά τα μέτρα είναι ήδη νομοθετημένα και ενταγμένα στον τρέχοντα προϋπολογισμό.  Το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ  και τα κοινωνικά παντοπωλεία ήδη υπάρχουν. Τα συσσίτια για τους απόρους μέσω των Δήμων και της Εκκλησίας ήδη λειτουργούν. Η πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων στα δημόσια νοσοκομεία γίνεται κανονικά, όπως και η προστασία της πρώτης κατοικίας μαζί με τις εκατό δόσεις.
Η ΝΔ  στηρίζει ανεπιφύλακτα οποιαδήποτε μέτρα ανακουφίζουν την ζωή των ανθρώπων με χαμηλά εισοδήματα, φροντίζοντας πάντα με υπευθυνότητα να εξασφαλίζονται τα ανάλογα δημοσιονομικά ισοδύναμα προκειμένου να μην μπούμε ξανά στον φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων.  
Πάντως η άρνηση της κυβέρνησης να υιοθετήσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που η κυβέρνηση Σαμαρά εφήρμοσε πιλοτικά στις 13 περιφέρειες και από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 θα εφαρμοζόταν σε όλη την Ελλάδα, εγείρει μεγάλα ερωτήματα για την έλλειψη πραγματικής κοινωνικής ευαισθησίας έναντι των φτωχοποιημένων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.
Έρχεται τελικά η ώρα που ο καθένας δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου