Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Σε εκκρεμότητα οι αποζημιώσεις από τις πλημμύρες στην Μάνδρα

Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 418/03-03-2015) που κατατέθηκε από τον Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με τις ζημιές που υπέστησαν από τις πρωτοφανείς νεροποντές οι κάτοικοι της Μάνδρας, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Βούτσης, μας ενημέρωσε ότι: «ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας επιχορηγήθηκε από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους – Σ.Α.Τ.Α για τη δράση « Έργα και Επενδυτικές Δραστηριότητες ΟΤΑ» κατά το έτος 2014 με το ποσό των 283.590 ευρώ και κατά το τρέχον έτος μέχρι σήμερα με το ποσό των 26.097.50 ευρώ. Επίσης μας ενημέρωσε ότι έχει προβεί σε αναζήτηση στοιχείων από την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας και μόλις περιέλθουν οι σχετικές απαντήσεις θα επανέλθουν με νεότερο συμπληρωματικό έγγραφο προκειμένου να μας ενημερώσουν για την εξέλιξη της κατάστασης».
Κατόπιν των απαντήσεων του Υπουργού διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά την δαιδαλώδη και αντιπαραγωγική γραφειοκρατία που ταλανίζει το ελληνικό κράτος και τους Έλληνες πολίτες. Η απίστευτη διασπορά αρμοδιοτήτων αποδεικνύει δυστυχώς την ανορθολογική διάρθρωση του ελληνικού κράτους και το χάος που καλείται να αντιμετωπίσει ο κάθε συμπολίτης μας που είχε την ατυχία να πληγεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Ο Βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, παρακολουθεί την εξέλιξη του όλου θέματος και αν χρειαστεί θα επανέλθει προκειμένου να επισπευστούν όλες οι διαδικασίες και θα βρίσκεται σε επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες και να αποζημιωθούν οι κάτοικοι της Μάνδρας για τις ζημιές που υπέστησαν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου