Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ενοχλούν οι ερωτήσεις μας αλλά η εγκληματικότητα δεν υποχωρεί στο Δήμο Αχαρνών


Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 8455/14-03-13) του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου αναφορικά με την απαίτηση των κατοίκων του Δήμου Αχαρνών για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μας απάντησε ότι «για τα διαλαμβανόμενα στην Ερώτηση του κ Οικονόμου ζητήματα ενημερώσαμε την Εθνική Αντιπροσωπεία με τρία έγγραφα απαντώντας σε αντίστοιχες ερωτήσεις του κ Οικονόμου, με παρόμοιο περιεχόμενο». Στην συνέχεια απαριθμεί τους ελέγχους και τις συλλήψεις στις οποίες προέβη η Ελληνική Αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής. Τέλος επαναλαμβάνει την μόνιμη επωδό των τελευταίων ετών ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας στην περιοχή, ότι δηλαδή «οι δράσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και τα σχέδια βελτιώνονται και αναπροσαρμόζονται προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη κοινωνική συμβίωση και η ομαλή εξέλιξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής της περιοχής του Δήμου Αχαρνών, πάντοτε σε επαφή και συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες και τους λοιπούς φορείς».
Αντιλαμβανόμαστε την ενόχληση του Υπουργού για τις επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις μας στην Βουλή για την εγκληματικότητα στο Δήμο Αχαρνών που τον εκθέτουν για την αναποτελεσματικότητα της αστυνόμευσης στην περιοχή που έχει καταστήσει κραταιό το αίσθημα της ανασφάλειας σε όλους τους κατοίκους και εμπόρους της περιοχής. Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι οι σχεδιασμοί επί χάρτου σε συνδυασμό με την προσπάθεια μετακόμισης της εγκληματικότητας της Αθήνας στις Αχαρνές, όπου παραδόξως επιδεικνύεται μεγάλη αποτελεσματικότητα, καθιστά τις ρητές του δεσμεύσεις απλώς και μόνο πολιτικό χειρισμό της τραγικής πραγματικότητας και της εφιαλτικής καθημερινότητας των κατοίκων. Θυμίζουμε στους αρμόδιους φορείς ότι ο Δήμος των Αχαρνών αποτελεί περιοχή διαρκούς αύξησης της εγκληματικότητας, η οποία όχι απλώς δεν αντιμετωπίζεται αλλά ούτε καν περιορίζεται. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στον μεγαλύτερο ίσως Δήμο της χώρας οι κάτοικοι αντί να συστήνουν πολιτιστικούς και εξωραϊστικούς συλλόγους που θα βελτίωναν το επίπεδο της διαβίωσης, συστήνουν συλλόγους κατά της εγκληματικότητας προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν το κράτος, στου οποίου τα έξοδα συμμετέχουν χωρίς να χαίρουν των υπηρεσιών που τους υπόσχεται το κράτος, όπως είναι η ασφάλεια των κατοίκων. Θυμίζουμε επίσης ότι στον Δήμο Αχαρνών η οικονομική ζωή καταρρέει με κύρια αιτία όχι μόνο την οικονομική κρίση αλλά και την εγκληματικότητα, αφού οι κάτοικοι φοβούνται να επισκεφθούν τα εμπορικά καταστήματα καθώς και μόνο η επίσκεψη σε αυτά τους καθιστά στόχους επιθέσεων και ληστειών για τα λίγα ευρώ που ενδέχεται να έχουν πάνω τους.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, δεσμεύεται να συνεχίσει να «ενοχλεί» το αρμόδιο Υπουργείο έως ότου αυτό προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει η πόλη των Αχαρνών και πάλι ασφαλής για το σύνολο των κατοίκων της και των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται σε αυτή. Συμβουλεύει επίσης τον αρμόδιο Υπουργό την ενόχλησή του να την μετατρέψει σε δημιουργική πίεση προς τους υφισταμένους του ώστε να βελτιωθούν τα αποτελέσματα στον δύσκολο τομέα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.          
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου