Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Απαιτείται ένα ισχυρό κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τα ανασφάλιστα παιδιά


Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 2514/03.10.12) του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με τα χιλιάδες ανεμβολίαστα παιδιά στη χώρα μας, η Υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, μας ενημέρωσε για τις ενέργειες του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να διασφαλιστούν στο σύνολό τους τα παιδιά που διαμένουν στην Ελλάδα και να καλυφθούν με τα εμβόλια που απαιτούνται για την προστασία της υγείας τους. Από τις απαντήσεις προκύπτει ότι περίπου 25000 παιδιά γεννιούνται κατ’ έτος στην Ελλάδα από ανασφάλιστους γονείς.
Είναι βεβαίως θετικό το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις της Υφυπουργού, μεριμνά ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα δημόσιας υγείας που προκύπτει για τα ανεμβολίαστα παιδιά στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Με δεδομένο μάλιστα ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Unicef περισσότερα από 439000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, είναι σαφές ότι πρέπει να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες και να υιοθετηθούν πολιτικές που θα ενισχύουν το δίχτυ κοινωνικής προστασίας, ιδίως σε ότι αφορά τα παιδιά.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να υιοθετηθούν από την κυβέρνηση όλες οι προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς που στοχεύουν στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και στον διττό χαρακτήρα των μεταρρυθμίσεων ώστε και να εξυγιανθεί η ελληνική οικονομία και να παραμείνει όρθια η κοινωνία. Στα πλαίσια αυτά διεκδικούμε την πλήρη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών όλων των κατοίκων που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία και ιδίως των παιδιών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας με διεύρυνση και των παροχών υγείας που σήμερα προβλέπονται.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου