Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Πώληση Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΟΥΛΗΣ

Αριθ. Πρωτ.19044

Ημερομ. Κατάθεσης 07.07.11



Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Κύριε Υπουργέ,
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εδώ και 150 χρόνια αποτέλεσε το κατ' εξοχήν τραπεζικό Ίδρυμα, που εμπέδωσε την αντίληψη της Αποταμίευσης στους Έλληνες πολίτες.

Τα τελευταία χρόνια οι Κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της Νέας Δημοκρατίας, δια στόματος των αρμόδιων Υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών, είχαν δεσμευτεί ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, από κοινού με τα ΕΛΤΑ, θα εκσυγχρονιστούν και θα αποτελέσουν την Λαϊκή Τράπεζα, την τράπεζα της Γειτονιάς ,που θα διασφαλίζει τις καταθέσεις κύρια των λαϊκών στρωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας αλλά και θα συμβάλλουν με χαμηλότοκα δάνεια στην εφαρμογή προγραμμάτων για την απόκτηση Πρώτης Κατοικίας για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες.

Παράλληλα θα συμβάλλει στην Οργάνωση και Δραστηριοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,με την χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων σε τομείς όπου δεν συμμετέχει η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Η Κυβέρνηση σας όμως εξήγγειλε εσπευσμένα την ΠΩΛΗΣΗ των Μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, παρόλο που η συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είναι ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ για την Πώληση μετοχών του ΤΤ, αφού σήμερα η μετοχή του στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, Αποτιμάται στο 2,80 €, ενώ πριν ένα χρόνο έφτασε τα 21 €.

Η πώληση λοιπόν ιδιαίτερα σε αυτή την χρονική στιγμή που επιλέγετε, θα επιφέρει τεράστια απώλεια εσόδων για το Ελληνικό Κράτος. Με άλλα λόγια η οποιαδήποτε πώληση μετοχών του ΤΤ, αυτή τη χρονική στιγμή θα πρόκειται για πράξη ΚΛΟΠΗΣ κατά του Ελληνικού Λαού και πλήττει εξόφθαλμα τα συμφέροντα του δημοσίου.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

1. Εμμένετε στην άμεση πώληση των Μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου;

2. Αν ναι, πως θα δικαιολογήσετε την τεράστια ζημιά σε βάρος του Ελληνικού Λαού, με την Πώληση σε τιμές εξευτελιστικές των μετοχών του ΤΤ;

3. Μαζί με το ΤΤ θα Πωλήσετε και το μερίδιο των ΕΛΤΑ ή και ολόκληρα τα ΕΛΤΑ;

4. Πώς απαντάτε στην ανακολουθία σας την προεκλογική και την μετεκλογική αφού λέγατε ότι ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ το ΤΤ και μετά ότι το ΠΟΥΛΑΜΕ και σε ποια εντολή του ελληνικού λαού στηρίζεστε για να προβείτε στο ξεπούλημα της περιουσίας του;
-ΟΙ-
ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου