Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Του «Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών» και της «Κοινωνικής Αριστεράς»





Εμείς, που υπογράφουμε αυτή την κοινή ανακοίνωση στελέχη του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ και της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, με κοινή πολιτική και ιδεολογική αφετηρία, το πάλαι ποτέ πατριωτικό και δημοκρατικό Κίνημα, εκφράζουμε τη βαθειά ανησυχία μας για όσα, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, συμβαίνουν στην οικονομία, στην κοινωνία και στα εθνικά θέματα.

Η εθνική κυριαρχία έχει εκχωρηθεί στους διεθνείς δανειστές με την ευθύνη εκείνων, που είναι δεσμευμένοι από το Σύνταγμα, να την υπερασπίζονται. Το Σύνταγμα έχει υποκατασταθεί από το τερατούργημα που ονομάζεται Μνημόνιο. Η χώρα είναι παραδομένη σε αδίστακτους κερδοσκόπους. Το μέλλον του λαού μας είναι υποθηκευμένο. Η ελληνική κοινωνία διαλύεται. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο υποβαθμίζεται και περιθωριοποιείται. Η δανειακή σύμβαση που συνόδευε το πρώτο Μνημόνιο, δεν επικυρώθηκε ποτέ από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η Τρόικα έχει επιβάλλει τους όρους της.



Στέλνουμε σήμερα, μήνυμα Αλληλεγγύης, Ενότητας και Αγώνα στους χιλιάδες αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ, που ανησυχούν για το μέλλον της χώρας.

Το μήνυμα μας αυτό, απευθύνεται σε όλους εκείνους με τους οποίους συναντηθήκαμε σε μεγάλους πολιτικούς, πατριωτικούς και κοινωνικούς αγώνες, σε όλους αυτούς με τους οποίους συναντιόμαστε καθημερινά στους δρόμους και τις πλατείες της χώρας.

Απευθύνεται σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, στα συνδικάτα και στην οργανωμένη βάση τους, σε κάθε στρατευμένο στέλεχος, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.

Απευθύνεται στους ανθρώπους του μόχθου, στους εργαζόμενους, στους άνεργους και τους συνταξιούχους, στους άνδρες και στις γυναίκες, στους νέους κ στις νέες , στους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, σε όλους τους μη προνομιούχους Έλληνες.

Μπροστά σε ένα παρόν, που αποδιαρθρώνεται και διαλύεται με ρυθμούς επικίνδυνους και σε ένα μέλλον που κανένα μήνυμα αισιοδοξίας δεν μεταφέρει, κανείς δεν μπορεί να παραμένει αδρανής, αδιάφορος και σιωπηλός. Η αδράνεια και η αδιαφορία προετοιμάζουν τις επόμενες υποχωρήσεις, τις νέες ταπεινώσεις και τις νέες ήττες.

Και η σιωπή, είναι Συνενοχή.
Ας ενώσουμε λοιπόν, τις δυνάμεις μας σε ένα παλλαϊκό Κίνημα Ανατροπών και Αλλαγών για το μέλλον της Ελλάδας και την Ελλάδα του μέλλοντος.



Ας το κάνουμε Τώρα. Οι καιροί δεν περιμένουν και η ιστορία δεν συγχωρεί.

Για το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ         Για την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΩΝ


   Ο Πρόεδρος                                          Αντώνης Κοτσακάς

Γιάννης Δημαράς                                   Γιώργος Ραυτόπουλος

                                                                    Σπύρος Κοτσιάς

                                                                     Γιάννης Γκόβας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου