Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου, με αφορμή την επίσκεψη στον Σ.Ε.Τ.Ε

Κλιμάκιο του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της ΝΔ αποτελούμενο από τον Υπεύθυνο του Τομέα, Βουλευτή Επικρατείας Βασίλη Οικονόμου και το Βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο,  και τα στελέχη του τομέα Αδαμάντιο Γάκη και Αλέξανδρο Αρβανιτάκη, επισκέφθηκε τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε), στο πλαίσιο του κύκλου επαφών και ανταλλαγής απόψεων και καταγραφής προβληματισμών με τους Κοινωνικούς Εταίρους.
Η συζήτηση με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κύριο Ανδρέα Ανδρεάδη ήταν εποικοδομητική και συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα τα οποία επηρεάζουν άμεσα την βαριά βιομηχανία της χώρας, τον ελληνικό τουρισμό. Πιο συγκεκριμένα τέθηκαν επί τάπητος οι τρόποι που μπορεί να συμβάλει ο τουρισμός στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Οι εκπρόσωποι του Σ.Ε.Τ.Ε. εξέφρασαν την αγωνία τους για τις επιπτώσεις που θα έχει στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος η αύξηση του ΦΠΑ στη διαμονή και στην εστίαση.  

Με αφορμή τη συνάντηση ο Υπεύθυνος του Τομέα Βασίλης Οικονόμου δήλωσε:
Ήταν μία πολύ σοβαρή  ενημέρωση για τα όσα γίνονται στη λεγόμενη " βαριά" βιομηχανία της χώρας , τον ελληνικό τουρισμό. Την ώρα που η ύφεση βαθαίνει και η οικονομική ασφυξία σφίγγει την ελληνική οικονομία , ο τουρισμός μας μπορεί και πρέπει  να λειτουργήσει σαν ατμομηχανή της χώρας. 
Ασφαλώς και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του ΦΠΑ είναι εκτός πραγματικότητας.  Η ΝΔ ξεκαθαρίζει  ότι είναι δίπλα στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις του τουρισμού και θα τους προστατέψει από κάθε σκέψη λεηλασίας που σχεδιάζει η δήθεν "αριστερή" κυβέρνηση. Η τουριστική βιομηχανία θα πρέπει να προστατευθεί, ειδικά στην κρίσιμη αυτή συγκυρία που περνάει η χώρα . Η "αριστερή " κυβέρνηση  ας αφήσει τα επικοινωνιακά τερτίπια. Κάτω τα χέρια από τον ελληνικό τουρισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου