Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Πρόβλημα λειτουργίας και στέγασης του Ειδικού Σχολείου Λαυρίου



ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ.Πρωτ.
3106
Ημερομ.Κατάθεσης
02.06.15


 ΕΡΩΤΗΣΗ 

Προς τους Υπουργούς Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού
Κύριε Υπουργέ,
Επανερχόμαστε στο ζήτημα της Στέγασης του Ειδικού Σχολείου Λαυρίου (Αρ. Πρωτ. 235/12.11.13)  και (Αρ. Πρωτ. 4344/28.11.13) καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού & Νηπ/γειου Λαυρίου, η οργή για την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το Ειδικό Σχολείο Λαυρίου είναι μεγάλη. Η αγωνία αναφορικά με την τύχη των παιδιών τους αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Πιο συγκεκριμένα το  Ειδικό Σχολείο Λαυρίου ( Δημοτικό & Νηπιαγωγείο)  φιλοξενεί  38  παιδιά, από 6 έως 15 χρονών.
Το Ειδικό Σχολείο Λαυρίου λειτούργησε  για πρώτη φορά πριν 8 χρόνια, και έφτασε σήμερα να καλύπτει τις ανάγκες όλης της Νοτιανατολικής Αττικής. Επί σειρά ετών φιλοξενούνταν στο 3ο Δημοτικό & 4ο Νηπιαγωγείο Λαυρίου κάτω από ακατάλληλες συνθήκες. Σήμερα φιλοξενούνται προσωρινά στο κτίριο του Νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου. Τη στιγμή όμως που δόθηκε η δυνατότητα βελτίωσης αλλά και ενίσχυσης της εκπαίδευσης των μαθητών τίθεται πάλι θέμα μεταφοράς του.
Η προχειρότητα στην αντιμετώπιση του όλου θέματος συνεχίζει, καθώς ενώ προτάθηκε αρχικά το κτίριο του παλιού βρεφονηπιακού σταθμού, δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα έργο προετοιμασίας του χώρου προκειμένου να είναι ικανός να λειτουργήσει. Τελευταία ενέργεια  αποτελεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μισθωθεί εκ μέρους του Δήμου νέο κτιρίου ικανό και κατάλληλο να φιλοξενεί το Ειδικό Σχολείο Λαυρίου. Συνέπεια των ανωτέρω το απολύτως δικαιολογημένο αίσθημα αβεβαιότητας και ανασφάλειας των γονέων αναφορικά με το καθεστώς της «κατά παραχώρηση» φιλοξενίας και των διαρκών μετεγκαταστάσεων. Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει ένα τέλος στην προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το ζήτημα της σχολικής στέγης, ιδιαίτερα στην περίπτωση των ειδικών σχολείων. Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:

Προτίθεστε να συνδράμετε αποφασιστικά στην επίσπευση των διαδικασιών εύρεσης ενός ασφαλούς και σύμφωνου με τις προδιαγραφές χώρου ικανού να καλύψει με επάρκεια όλες τις ανάγκες της λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου Λαυρίου ( Δημοτικό & Νηπιαγωγείο)  

Σκοπεύετε να παρέμβετε έτσι ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή του Ειδικού Σχολείου Λαυρίου, στο ήδη υπάρχον κτίριο μέχρι να βρεθεί το νέο κατάλληλο κτίριο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου