Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Κάκιστη η εικόνα του Σιδηροδρομικού Σταθμού στις Αχαρνές

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ.Πρωτ.
3922
Ημερομ.Κατάθεσης
29.6.15


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών,Ναυτιλίας και Τουρισμού 


Κύριε Υπουργέ,
Επανερχόμαστε στο ζήτημα της βελτίωσης των υπηρεσιών του ΟΣΕ από το Δήμο Αχαρνών προς την Αθήνα (Αρ. Πρωτ. 761-03.07.2014).
Παρότι αναγνωρίζεται καθολικά ο σημαντικός ρόλος που επιτελούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, παρατηρείται μια διακριτική μεταχείριση των κατοίκων των Αχαρνών και ευρύτερα της βόρειας Αττικής, καθώς συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται από τον ΟΣΕ ως επιβάτες δεύτερης κατηγορίας, δεδομένου ότι υποχρεούνται, καίτοι οι Αχαρνές αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του οικιστικού ιστού της Αθήνας, να πληρώνουν δύο εισιτήρια για τη μετάβασή τους από και προς την Αθήνα από τη στάση στο κέντρο των Αχαρνών.
Η συμπερίληψη των Αχαρνών και της ευρύτερης περιοχής της βόρειας Αττικής, σε μια εποχή που ο οικιστικός ιστός της πρωτεύουσας έχει επεκταθεί σημαντικά προς τη βόρεια και ανατολική Αττική, στο χωροταξικό σχεδιασμό του ΟΣΕ ως αστική περιοχή θα απαλείψει αυτή τη διάκριση και θα διευκολύνει καθοριστικά την εξυπηρέτηση των κατοίκων των περιοχών αυτών.
Παράλληλα όμως τίθεται ζήτημα και για τη λειτουργία του σταθμού Αχαρνών του ΟΣΕ, ο οποίος παραμένει χωρίς εκδοτήριο το τελευταίο δίμηνο, με αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικών εσόδων για τον οργανισμό. Η εκχώρηση του σταθμού σε ιδιώτη εκκρεμεί με αποτέλεσμα η χρήση εισιτηρίου από τους επιβάτες να επαφύεται στη συνείδηση του καθενός.
Τέλος, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στη συνεχιζόμενη επιδείνωση της δημόσιας ασφάλειας στην περιοχή του σταθμού του ΟΣΕ στις Αχαρνές, που έχει μετατραπεί σε κέντρο εμπορίας, πώλησης και χρήσης ναρκωτικών με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο οι επιβάτες της επιβατικής γραμμής του Οργανισμού.

Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:

1. Σκοπεύετε να επανακαθορίσετε το χωροταξικό σχεδιασμό του Οργανισμού και να συμπεριλάβετε το κέντρο του Δήμου Αχαρνών αλλά και ευρύτερα τη βόρεια Αττική ως αστική περιοχή προκειμένου οι επιβιβαζόμενοι στο τρένο να μην χρειάζεται να πληρώνουν και δεύτερο εισιτήριο;\
2. Πρόκειται να εκχωρηθεί στο άμεσο διάστημα το εκδοτήριο του σταθμού του ΟΣΕ στις Αχαρνές για την εξυπηρέτηση των επιβατών;
3. Υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των οξυμένων φαινομένων παραβατικότητας πέριξ του σταθμού του ΟΣΕ στις Αχαρνές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου