Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Δελτίο Τύπου ''Να μην καταργηθούν τα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής!!''



Σε απάντηση των σχετικών ερωτήσεων που κατατέθηκαν από τον Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με την κατάργηση των Αστυνομικών τμημάτων στην περιφέρεια Αττικής, ο Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Πανούσης, μας ενημέρωσε ότι : «Βασικός στόχος του Υπουργείου μας και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η αναβάθμιση όλων των Υπηρεσιών του Σώματος και η προσφορά καλύτερων υπηρεσιών στη χώρα, την κοινωνία και τους πολίτες. Ωστόσο η προκαταρκτική αυτή διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχουνε ληφθεί μέχρι σήμερα τελικές αποφάσεις περί καταργήσεως η μη αστυνομικών Υπηρεσιών, οι οποίες θα ληφθούν με γνώμονα το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον και θα είναι προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις που συναρτώνται προς την εκπλήρωση της θεσμικής αποστολής των και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».  
Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι ο  Υπουργός έχει διάθεση να αναβαθμίσει όλες τις Υπηρεσίες του Σώματος και να προσφέρει καλύτερες Υπηρεσίες στη χώρα, την κοινωνία και τους πολίτες. Δυστυχώς όμως δεν είναι το ίδιο προφανές το εάν ο κ. Υπουργός πρόκειται να συμπεριλάβει ή όχι στις τελικές του αποφάσεις και την κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων της Περιφέρειας Αττικής. Το ενθαρρυντικό από την απάντηση του Υπουργού είναι ότι ο εντελώς λανθασμένος σχεδιασμός για την Αττική επανεξετάζεται μετά και τις έντονες αντιδράσεις των Δήμων και των πολιτών της Αττικής. Τα Αστυνομικά Τμήματα τα οποία μέχρι και σήμερα προστατεύουν και εξυπηρετούν κατάλληλα τον έλληνα πολίτη, εξασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες τάξης και ασφάλειας, και ταυτόχρονα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των ελλήνων πολιτών.
Ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, δεσμεύεται να παρακολουθεί την εξέλιξη του όλου θέματος και να βρίσκεται σε επικοινωνία με τους Δήμους και όλους τους αρμόδιους φορείς και αν χρειαστεί θα επανέλθει προκειμένου να απαντηθεί καταρχάς το βασικό ερώτημα  που αφορά στην κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων στην Περιφέρεια Αττικής και στη συνέχεια να βεβαιωθεί πως θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για να είναι οι πόλεις της Αττικής ασφαλείς και να παύσουν οι πολίτες να αισθάνονται ξένοι και ανασφαλείς μέσα στην ίδια τους τη χώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου