Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με αφορμή την επίσκεψη στην ΓΣΕΕ

Κλιμάκιο του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας  αποτελούμενο από τον Υπεύθυνο του Τομέα, κ. Βασίλη Οικονόμου, το γραμματέα Μισθωτών και Επιστημονικών Φορέων Δημήτρη Σιάχο και τα στελέχη της Συντονιστικής Γραμματείας Φίλιππο Ταυρή, Θοδωρή Αμπατζόγλου, Θοδωρή Ματάλα,  Αδαμάντιο Γάκη και Αλεξάνδρο Αρβανιτάκη, επισκέφθηκε τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών  Ελλάδος, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και καταγραφής προβληματισμών με τους Κοινωνικούς Εταίρους.
Η συζήτηση με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γιάννη Παναγόπουλο και την Εκτελεστική Γραμματεία της Συνομοσπονδίας ήταν εποικοδομητική. Συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα τα οποία επηρεάζουν άμεσα το σύνολο των εργαζομένων. Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν ζητήματα όπως είναι η επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων, η μετενέργεια, τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος, η τραγική εικόνα στην πραγματική οικονομία και  η σκληρή πραγματικότητα των χιλιάδων ανέργων.
 Με αφορμή τη συνάντηση ο Υπεύθυνος του Τομέα Βασίλης Οικονόμου δήλωσε:
Ήταν μία εποικοδομητική συζήτηση για όσα συμβαίνουν στον κόσμο της εργασίας και της παραγωγής. Ακούσαμε ουσιαστικά μια "κραυγή αγωνίας" από τους εργαζόμενους, ειδικά του ιδιωτικού τομέα, που παλεύουν για επιβίωση. Κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση επιδεινώνεται. Ο χρόνος είναι εναντίον μας. Η εμμονή της κυβέρνησης σε επικοινωνιακούς χειρισμούς και η απουσία ενιαίας φωνής προκαλούν τραγικές παρενέργειες στην οικονομία.
Η Νέα Δημοκρατία ξεκαθαρίζει ότι οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι μέρος της ιδεολογίας της, της ιδεολογίας του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Μόλις ολοκληρωθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης του 2012 η επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα των εργασιακών σχέσεων θα είναι απόλυτα εφικτή. Η Νέα Δημοκρατία με δύσκολες και επίπονες αποφάσεις κράτησε όρθιο το ασφαλιστικό σύστημα την περίοδο 2012-2015, το οποίο είναι κάτι που δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει.
Περιμένουμε σήμερα την «πρώτη φορά αριστερά» να εφαρμόσει έστω κατ’ ελάχιστο το πρόγραμμά της βάσει του οποίου εξελέγη, ειδικά στα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου