Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

"Είναι φανερό ότι αδίκησα τον υφυπουργό Οικονομικών..." Άρθρο του Ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής Βασίλη Οικονόμου στο περ. "ΕΠΙΚΑΙΡΑ"

Δυστυχώς στην νέα εποχή του Μνημονίου που μας οδήγησαν οι πολιτικές επιλογές αυτής της κυβέρνησης και οι τραγικές ανεπάρκειες της προηγούμενης, χρειαζόμαστε τα γαλλικά ντοκιμαντέρ και τις συνεντεύξεις του επικεφαλής του ΔΝΤ, κ Στρος Καν, προκειμένου να έχουμε απαντήσεις στα ουσιώδη ερωτήματα που ήδη από τον Ιούλιο του 2010 έχουμε θέσει στην Ελληνική Βουλή, ενώ ο πρωθυπουργός και η ομάδα του πεισματικά κωφεύουν στα πιεστικά πλέον ερωτήματα του ελληνικού λαού.
Παραθέτω απόσπασμα πρακτικών από δύο ομιλίες μου στην Βουλή. Η 1η αφορά την συζήτηση για το ασφαλιστικό στις 07-07-2010 και η δεύτερη την συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2011, στις 22-12-2010.
1. Ομιλία στην Βουλή για «Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και συναφείς διατάξεις. Ρυθμίσεις στις Εργασιακές Σχέσεις» (07-07-2010) «Βασίλης Οικονόμου: … Εάν ήταν μονόδρομος το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Οκτώβριο του 2009, όπως το «ταλέντο» της πολιτικής και νέος «φωστήρας» της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης, ο κ. Σαχινίδης, δημοσίως εξέφρασε σε συνέντευξή του, τότε δύο τινά θα πρέπει να συμβούν: Ή ο κύριος πρέπει να απολυθεί άμεσα και πάραυτα από την Κυβέρνηση διότι είναι ψεύτης, ή ο Πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου πρέπει να απολογηθεί εδώ γιατί δεν έλεγε την αλήθεια από τις 5 Οκτωβρίου. Τουλάχιστον δεν την είπε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!
Δεν ξέρω, βλέπω εδώ δύο- τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Εγώ πάντως δεν είχα ακούσει κάτι περί αυτού. Δεν είχα ακούσει ότι ήταν μονόδρομος το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ίσα ίσα άκουγα για ένα ηρωικό και πένθιμο αγώνα –όχι του ανθυπολοχαγού- εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μέχρι το Φλεβάρη του 2010. Αν λέει αλήθεια ο κ. Σαχινίδης αυτός ο αγώνας ήταν μια κοροϊδία, μία πρώτου μεγέθους εξαπάτηση!
Γι’ αυτό το λόγο ο κ. Σαχινίδης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις εδώ στο Σώμα, αν αυτό που ομολόγησε μετά την ψήφιση του μνημονίου στις 5 Μαΐου ότι ήταν δηλαδή μονόδρομος το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε ποιά σύσκεψη, πότε αποφασίστηκε και με ποιούς και γιατί δεν εξηγήθηκε στους Βουλευτές. Για τον κόσμο δεν συζητάμε. Τον λαό αφήστε τον, ούτε συζητάτε και ασχολείστε με αυτόν…..
Αν ήταν μονόδρομος το ΔΝΤ, τον Οκτώβριο του 2009, γιατί πήρατε την απόφαση το Μάιο του 2010; Γιατί οδηγήσατε τη χώρα αυτή τη στιγμή με αυτή την ουδέτερη πολιτική; Μία πολιτική η οποία σήμερα έρχεται με τις ουρές της, είτε λέγεται ασφαλιστικό, είτε εργασιακά δικαιώματα, να πει ότι αυτό είναι το στίγμα και η πολιτική του ΠΑΣΟΚ; Βέβαια, είναι το στίγμα και η πολιτική αυτής της συγκεκριμένης Κυβέρνησης, αλλά όχι η θέση του ΠΑΣΟΚ…».
2. Ομιλία στην Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2011 (22-12-2010): «Βασίλης Οικονόμου:… Έτσι δεν βγαίνει ο λογαριασμός κύριε Υφυπουργέ. Αλλά εσείς πανηγυρίζατε την επομένη της 4ης Μαΐου 2010 ότι επετεύχθη ο στόχος μας με την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου. Σας άκουσα ο ίδιος να λέτε ότι επετεύχθη ο στόχος αυτός, τον οποίο έθεσε η Κυβέρνηση από την επόμενη των εκλογών του 2009.
Έχω απευθύνει ήδη ερώτηση. Κάνετε ότι δεν ακούτε και νομίζετε ότι σφυρίζοντας αδιάφορα θα περνάει ο χρόνος, θα κλέβετε χρόνο, θα καθόσαστε στα αξιώματά σας, θα απολαμβάνετε των προνομίων της Κυβέρνησης και την εξουσίας και θα επιστρέφουμε τα χρήματα και στους δανειστές και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Αλλά εγώ ερωτώ: Αν εσείς λέγατε την αλήθεια την επόμενη του Μνημονίου, στην εκπομπή της ΝΕΤ, που λέγατε ότι επετεύχθη ο στόχος που θέσατε από την αρχή της Κυβέρνησης, εδώ οι αγαπητοί μου συνάδελφοι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – και εγώ ένας από αυτούς, όταν ήμουν – γιατί φωνάζαμε και λέγαμε «όχι» στο ΔΝΤ μέχρι τον Μάρτη και τον Απρίλη του 2010; Αφού το οικονομικό επιτελείο άλλα στοχαζόταν και άλλα ετοίμαζε. Ξεγελάγατε την Κοινοβουλευτική Ομάδα και κανονίζατε άλλα θέματα, την ίδια ώρα που κάνατε μια προπαγάνδα εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου; Αυτό είναι το ερώτημα που σας έχω θέσει.
Ή στην εκπομπή εκεί είπατε ψέματα ή κάνατε λάθος και πρέπει να ζητήσετε συγνώμη ή θα πρέπει να εξηγήσει ο κύριος Πρωθυπουργός ποια ήταν η μυστική πολιτική την οποία έκανε πίσω και πέρα από την πλάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας…».
Η μυστική διπλωματία, οι μυστικές διαπραγματεύσεις και κυρίως οι μυστικές συμφωνίες αποδεικνύουν ότι ο Πρωθυπουργός και το Οικονομικό Επιτελείο συνειδητά εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό, συνειδητά εξαπάτησαν το ελληνικό κοινοβούλιο, συνειδητά εξαπάτησαν τους Βουλευτές όλων των κομμάτων παρουσιάζοντας ως αναπόφευκτη μια καταστροφική κατάσταση, που οι ίδιοι φρόντισαν να φτάσει στο απροχώρητο, για άγνωστους προς το παρόν λόγους.
Η κυβέρνηση έως τον Μάιο του 2010 και κυρίως στις περίφημες πρώτες 100 μέρες, προσπαθούσε να δημιουργήσει το άλλοθί της απέναντι στον λαό, ισχυριζόμενη ότι προσπαθούσε να εφαρμόσει το κυβερνητικό της πρόγραμμα, αλλά με τα νέα στοιχεία που προέκυψαν «υποχρεώθηκε» να ακολουθήσει τον δρόμο της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού. Την ίδια «πετυχημένη» τακτική φαίνεται ότι επιμένει να ακολουθεί η κυβέρνηση καθώς αρνείται να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την πραγματικότητα, για το ποιους εξυπηρετεί και ποιους θίγει η πολιτική που υιοθετεί, ποια επιπρόσθετα μέτρα κοινωνικής χρεοκοπίας έχει συμφωνήσει ότι θα υιοθετήσει σε βάρος του ελληνικού λαού. Δυστυχώς θα έρθουν και άλλα μέτρα με την μορφή του κατεπείγοντος, με την δικαιολογία του αναπόφευκτου, με την επιχειρηματολογία του «εθνικού συμφέροντος» και οι Βουλευτές θα διαχωριστούν και πάλι σε «πατριώτες και μη» ανάλογα με το ποιος υπακούει στις συμφωνίες του Παπανδρέου και του Οικονομικού του Επιτελείου. Οι υπόλοιποι θα αναζητούμε την αλήθεια στους ξένους συνομιλητές του πρωθυπουργού σε συνεντεύξεις που θα δίνονται κατόπιν εορτής.
Το κλίμα επιβαρύνεται συνεχώς। Η αποσύνθεση της κυβέρνησης είναι ραγδαία και σε λίγες εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της, όπως φαίνεται. Τότε πολλοί από τους απολογητές και τους συνοδοιπόρους των «μνημονιακών δυνάμεων» θα σφυρίζουν αδιάφορα παριστάνοντας τους άσχετους με το διαπραχθέν έγκλημα. Δεν θα πρέπει να γίνει έτσι όμως. Πρέπει να θυμόμαστε τον λόγο που άρθρωσαν κάποιοι και την στάση που τήρησαν. Δυστυχώς το βάρος του εγκλήματος εναντίον του λαού είναι τεράστιο για να αποδράσουν κάποιοι με μικρές αμυχές. Φοβάμαι ότι θα ματώσουμε και θα εκπλαγούμε πραγματικά με αυτά που θα έρθουν. Ίσως να είναι και η νέμεση για την τραγική πορεία που ακολούθησε η χώρα τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες. Μετά τις δηλώσεις του κ Στρος Καν είναι φανερό ότι αδίκησα τον κ Σαχινίδη στις ομιλίες μου στην Βουλή. Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι αυτός έλεγε την αλήθεια και όχι ο κ Παπανδρέου. Άρα δεν χρειάζεται να κάνει οτιδήποτε δραματικό σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα, πάντα. Σύντομα θα πρέπει να εξηγήσει ο κ Παπανδρέου στην ελληνική Βουλή και στον ελληνικό λαό γιατί έλεγε ψέματα και ακολούθησε αυτή την διπρόσωπη πολιτική. Για τις ανάγκες της λαϊκής ετυμηγορίας και της απονομής του δικαίου, πρέπει να μάθουμε τους σκοπούς αυτής της τραγικής πορείας που επέλεξε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ερήμην μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου