Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙ.ΑΣ.

Η χθεσινή δολοφονία των δύο αστυνομικών και ο τραυματισμός άλλων δύο συναδέλφων τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, από αδίστακτους κακοποιούς, καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος της αύξησης της εγκληματικότητας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων αστυνομικών και στην μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας, που για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια μετρά απόντες από το «προσκλητήριο ζωής» του Σώματος.

Σήμερα η Η ΕΛ.ΑΣ. έχει αποδειχθεί ότι στερείται αφενός του βασικού της εξοπλισμό για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων κρουσμάτων εγκληματικής βίας και αφετέρου παρά τα προβλήματα που πηγάζουν από επιχειρησιακά και οικονομικά προβλήματα ανταποκρίνονται με αυτοθυσία στην αποστολή τους, όπως με τραγικό τρόπο αποδείχθηκε για πολλοστή φορά.

Είναι καθήκον της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δώσει την δέουσα βαρύτητα -χωρίς χρονοτριβές και «δικαιολογίες»- ικανοποιώντας άμεσα τις ανάγκες των οικογενειών των αδικοχαμένων αστυνομικών, τις απαιτήσεις ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας και του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου