Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ(02-03-2011)

Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 10310/02-02-11) που κατατέθηκε από τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με το Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών αντί για Νοσοκομείο στο χώρο του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής στην Ραφήνα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ Χρήστος Παπουτσής, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να επιλεχθεί ο συγκεκριμένος χώρος για την δημιουργία του Κέντρου αυτού. Συγκεκριμένα ο Υπουργός στην απάντησή του αφού κάνει μια αναφορά σε όλες τις ενέργειες της Πολιτείας σε σχέση με την λαθρομετανάστευση καταλήγει λέγοντας «σε ότι αφορά τη δημιουργία Κέντρου Πρώτης Υποδοχής (ΚΕ.Π.Υ.) μη νόμιμων μεταναστών στο χώρο του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, σημειώνεται ότι για το θέμα αυτό δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Πάντως αναζητούνται χώροι από πρώην στρατόπεδα για την δημιουργία τέτοιων κέντρων. Ήδη έχουν γίνει αρκετές αυτοψίες στην περιοχή της Ορεστιάδας για την δημιουργία ΚΕΠΥ σε συγκεκριμένο στρατόπεδο. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα ληφθούν υπόψη όλες οι σχετικές παράμετροι του ζητήματος δεδομένου και του προβλήματος που παρουσιάζεται στη δημιουργία των χώρων αυτών, λόγω και των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών».

Το Υπουργείο Υγείας δεν μας έχει απαντήσει ακόμα σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με το Γενικό Νοσοκομείο που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση προεκλογικά να δημιουργήσει εκεί, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ. Είναι όμως σαφές από τις απαντήσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι η κυβέρνηση εξετάζει τελικά όλα τα ενδεχόμενα να δημιουργήσει ΚΕΠΥ εξετάζοντας ή τουλάχιστον χωρίς να αποκλείει την περίπτωση του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου με αποτέλεσμα να αναστείλει ή να ακυρώσει την δημιουργία Νοσοκομείου που χρειάζεται η Ανατολική Αττική. Με αυτά τα δεδομένα και προτού βρεθούμε προ τετελεσμένων αποφάσεων πρέπει να καταστήσουμε σαφές με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα δεχτούμε να δημιουργηθεί ΚΕΠΥ αντί για Νοσοκομείο και θα πρέπει να πιέσουμε όλοι μαζί στην κατεύθυνση της δρομολόγησης επιτέλους των διαδικασιών για την ίδρυση, την ανέγερση και την λειτουργία Γενικού Νοσοκομείου.

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση εξετάζει έστω ως ενδεχόμενο την δημιουργία ΚΕΠΥ αντί για Νοσοκομείο. Καλούμε όλους τους Βουλευτές να πάρουν θέση και να ξεκαθαρίσουν ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν σε μια τέτοια εξέλιξη. Καλούμε επίσης την δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα σε έκτακτη συνεδρίαση που θα καταλήξει σε ψήφισμα άρνησης δημιουργίας ΚΕΠΥ στο χώρο του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου και την πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων προς την τοπική κοινωνία προκειμένου να καταστήσουμε σαφές ότι δεν θα δεχτούμε καμία άλλη χρήση για τον συγκεκριμένο χώρο πέραν της δημιουργίας Γενικού Νοσοκομείου το οποίο έχουν υποσχεθεί τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία 40 χρόνια (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ), μεταξύ των οποίων και ο σημερινός πρωθυπουργός, καμία όμως θετική εξέλιξη δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου