Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

«Το Θριάσιο δεν σηκώνει πλέον άλλη καμινάδα» Συνέντευξη στην εφημερίδα «Επικαιρότητα Δυτικής Αττικής» (09-02-2011)

Υπάρχουν χρέη και «χρέη» υποστηρίζει ο βουλευτής Αττικής κ. Οικονόμου. Υπάρχουν τα πραγματικά χρέη και τα χρέη για την αγορά του συστήματος C4i ή για το περιβόητο υποβρύχιο που έγερνε. Αντί να κόβουμε το «λίπος» των πολιτών ο βουλευτής προτείνει να αρχίσει πρώτα το κόψιμο από τα λίπη των χρεών.

Με αφορμή το κίνημα πολιτών που ίδρυσαν οι βουλευτές κ. Δημαράς και κ. Οικονόμου, ο δεύτερος μας παραχώρησε συνέντευξη για όλα τα θέματα με πρωτεύον φυσικά την οικονομική κατάσταση της χώρας και τις πιθανές διεξόδους της χώρας από αυτήν.



Δημοσιογράφος: Πως βλέπεται την εξέλιξη της κίνησης πολιτών που ιδρύσατε;



Οικονόμου: Είμαστε θετικοί και αισιόδοξοι. Ο κόσμος ασχολείται πολύ μαζί μας και ενδιαφέρεται. Ο κόσμος μας μιλάει. Επικοινωνεί μαζί μας αυτόβουλα και από το διαδίκτυο.

Από τα μηνύματα που παίρνουμε από τον κόσμο θα εξαρτηθεί και αν το κίνημα τελικά θα εξελιχτεί σε κόμμα. Δεν θέλουμε να φτιάξουμε άλλο ένα κόμμα μέσα στα πολλά. Το θέμα είναι να έχει λαϊκή απήχηση, ενδιαφέρον. Όπως φαίνεται αυτά υπάρχουν.



Δημοσιογράφος: Ποιες είναι οι αρχές σας;



Οικονόμου: Προσπαθούμε να εκφράσουμε τους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι περιθωριωποιούνται αφού συνθλίβεται το εισόδημά τους. Γίνονται απόκληροι της οικονομικής και κοινωνικής εξέλιξης.

Άνθρωποι που όλα αυτά τα χρόνια εργάζονταν και παρήγαγαν και είχαν ένα καλό βιοτικό επίπεδο, τώρα χάνουν τα πάντα και πρέπει να τους στηρίξουμε. Εννοώντας να στηρίξουμε την εργασία τους. Είναι πολύ σημαντικό. Δεν μπορεί η ανακατανομή των εισοδημάτων να μην επιτρέπει στον απλό άνθρωπο να ζήσει από την εργασία του.



Δημοσιογράφος: Ποια είναι η πρότασή σας;



Οικονόμου: Θέλουμε το κράτος να μην έρχεται σαν οδοστρωτήρας και να συνθλίβει άτομα και κλάδους. Θέλουμε το κράτος να είναι ρεαλιστικό και να μπορεί να στηρίξει το παραγόμενο έργο του κόσμου. Να υποστηρίζει και κοινωνικά τον εργαζόμενο λαό. Ένα κοινωνικό κράτος.



Δημοσιογράφος: Πως θα γίνει αυτό χωρίς χρήματα;



Οικονόμου: Έχουμε ένα κράτος που κατασπαταλά χρήμα. Αυτό δεν θέλουμε να πληρώνει ο κόσμος. Το δημόσιο νοσοκομείο, να το πληρώσουμε. Φυσικά. Δεν θέλουμε να στείλουμε τον κόσμο στα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα. Πρέπει όμως η σπατάλη να σταματήσει εδώ.

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου